Ugrás a tartalomra

Támogassuk a környezetbarát fatüzelést

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 22. kedd 09:33
A környezetbarát fatüzelés hetét minden évben a fűzési szezon elején, októberben rendezik meg, amihez Miskolc is évek óta csatlakozik. A fenntartható erdőgazdálkodásból származó, korszerű tüzelőberendezésben helyesen elégetett tűzifa klíma- és környezetbarát fűtési módnak tekinthető.

Miskolcon az őszi-téli időszakban elsődleges légszennyező forrás és szállópor-kibocsátó a lakossági szilárd tüzelés. A levegőminőség javítása érdekében az egyik legfontosabb feladat, hogy csökkenjen a szilárd tüzelésből származó légszennyezőanyag-kibocsátás – hívja fel a figyelmet közleményében a miskolci városháza.

Felhívták a figyelmet arra, hogy ennek érdekében fűtsünk száraz tűzifával és azt hatékonyan, minél kevesebb füst termelésével égessük el. A helyes fatüzelési mód elsajátítása nem nagy ördöngősség, csak változtatni kell kicsit a berögzült szokásainkon.

Ehhez a változtatáshoz nyújt segítséget az önkormányzat HungAIRy Ökomenedzser Irodája által készített brosúra. A kiadvány IDE kattintva tekinthető meg vagy az Ökomenedzser Irodában személyesen is átvehető.

Hozzátették: amennyiben a témával kapcsolatban egyéb információra van szüksége, forduljon bizalommal az Ökomenedzser Irodához. Elektronikus elérhetőségük: hungairy@miskolc.hu.

További ismereteket pedig a Herman Ottó Intézet kiadványából szerezhet.

A közleményben megemlítik azt is, hogy a környező települések légszennyezése jelentősen befolyásolhatja Miskolc levegőminőségét, ezért a jó gyakorlat elterjesztése érdekében a kifejezetten fatüzelést használó, Bükkszentkereszt részére 300 darab „Környezetbarát fatüzelés” kiadványt és „Hogyan fűtsünk helyesen?” brosúrát adnak át a jeles naphoz kapcsolódóan.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!