Ugrás a tartalomra

A DK is adományokkal segíti a menekülteket

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. március 18. péntek 14:48
Péntek délután több mint 30, gyermekeknek és nőknek összeválogatott csomaggal indult el az ukrán határ felé Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő. A Demokratikus Koalíció megyei szervezete egyebek mellett így akart segíteni a háború miatt menekülőknek.

Az induláskor Hegedűs Andrea elítélte az orosz-ukrán háborút, ami miatt „egyre több menekülttel kell számolnia Magyarországnak és Miskolcnak is. Ebben a helyzetben annyit tehetünk, hogy segítséget és támogatást nyújtunk azoknak, akik a harcok elől menekülnek” – mondta az önkormányzati képviselő, majd arra bíztatta a miskolciakat, hogy lehetőségeik szerint ők is segítsék a nehéz helyzetbe kerülteket.

Fotók: Juhász Ákos

„Mi innen, Miskolcról tisztasági szerekkel, ruhákkal, eszközökkel, szállásbiztosítással tudjuk picit könnyíteni a nehéz sorsú emberek helyzetét” – folytatta, majd hozzátette, hogy ennek érdekében több mint 30 – baba és mama – csomagot állítottak össze a menekülők számára, négy zsák ruhát gyűjtöttek össze, a párt pedig anyagilag is támogatja a segítségre szorulókat.

Ezeket Kulcsár Ildikóval, a Demokratikus Koalíció Észak-magyarországi koordinátorával közösen az ukrán-magyar határhoz közeli Fehérgyarmatra vitték el péntek délután. Ott átadták Sápi Mónikának, a párt politikusának, az ellenzék közös helyi országgyűlési képviselőjelöltjének, aki továbbítja az adományokat a rászorulóknak.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!