Ugrás a tartalomra

DK: szociáldemokrata fordulatra van szükség az oktatásban is

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 01. péntek 14:43
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint szociáldemokrata fordulat nélkül összeomlik az oktatási rendszer Magyarországon.
Fotó: DK Facebook

Dobrev Klára a DK Európai Parlamenti (EP) képviselője az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített pénteki, online sajtótájékoztatóján kiemelte: az általa vezetett árnyékkormány arra készül, hogy a kormányváltás után szociáldemokrata fordulatot hajt végre az oktatásban is. Szociáldemokratának lenni azt jelenti - hangoztatta, hogy abban mérjük egy kormány teljesítményét, hogy milyen mindenki számára egyformán elérhető ingyenes állami szolgáltatást tud biztosítani, többek között az oktatásban.

Az ellenzéki politikus szerint az idei talán minden idők legnehezebb iskolakezdése. A 13 évnyi "Orbán-rendszer" után több tanár hiányzik és több óra fog elmaradni, mint eddig bármikor. Hozzátette: amelyik szülő megteheti, magániskolába vagy legalább magántanárhoz járatja a gyerekét, a nagy többségnek azonban marad a tönkretett magyar oktatás, amelyből egyre inkább csak az "összeszerelő üzemek és az akkumulátorgyárak felé vezet az út betanított munkára".

Dobrev Klára azt mondta: olyan iskolát akarnak, amely minden gyereknek egyformán megadja az esélyt a felemelkedésre, ahol nem pénzkérdés, hogy mi lesz a gyerekből, amely nemcsak tényanyagot akar a gyerekek fejébe erőltetni, hanem mindenkiről ki akarja deríteni, hogy miben tehetséges. "Olyan iskolát akarunk, ami versenyképessé és boldoggá tudja tenni a gyerekeinket itthon és Európában egyaránt" - fogalmazott Dobrev Klára.

Hangsúlyozta azt is, a következő hónapokban, években fog eldőlni, hogy milyen Magyarországot akarunk: olyat, ahol pár évtized múlva már csak 6-7 millió magyar marad, akik kínkeserves küzdelmet folytatnak a megélhetésért, vagy olyat, amely "Európában is versenyképes és európai életet tud biztosítani mindannyiunknak" - fogalmazott az árnyékkormány vezetője. (MTI)

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!