Ugrás a tartalomra

DK: Valódi segítség a miskolci családoknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 12. kedd 19:56
Ritkán születnek olyan előterjesztések a miskolci közgyűlésben, amelyet politikai hovatartozástól függetlenül támogatnak a képviselők – hangzott el a sajtótájékoztatón.
Andrea és Szabolcs


Egy jelképes havi díjért - egy jegy áráért - utazhatnak áprilistól a 14 év alatti Miskolcon tanuló diákok a helyi tömegközlekedési eszközökön. A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselői tavaly október óta dolgoztak ezen az ügyön – mondta Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő és Szilágyi Szabolcs, a DK önkormányzati képviselője kedden tartott sajtótájékoztatójukon.
 
Hegedűs Andrea arról beszélt: a Demokratikus Koalíció alapelve az, hogy jobbá tegye az emberek, a családok életét. Ezt teszik Miskolcon is. A DK helyi szervezete és önkormányzati képviselői is azon dolgoznak, hogy a városban olyan intézkedéseket, rendeleteket támogassanak, kezdeményezzenek, amelyek ezt a célt szolgálják. A 14 éven aluliak ingyenes, jelképes díjú közlekedését még tavaly ősszel fogalmazták meg. A DK a Velünk a Város-frakció tagja Miskolcon, és ahhoz, hogy ötleteik, elképzeléseik célba érjenek több munkára, egyeztetésre van szükség, mint ott, ahol nem ilyen sokszínű egy frakció. Nagy öröm volt ez a hétfői döntés, hiszen megvalósult a tervük, és hozzájárulhatnak a gyerekeket nevelő családok jobb életéhez – fogalmazott. Ott, ahol például két 14 év alatti gyerek utazik buszon, villamoson iskolába, mintegy nyolcezer forintot tudnak megspórolni áprilistól, amit másra költhetnek.
 
Szilágyi Szabolcs, a DK miskolci önkormányzati képviselője kiemelte: tavaly ősz óta keresi a lehetőséget a DK a kezdeményezés beterjesztésére. Már tavaly decemberben, a költségvetés tárgyalásánál és elfogadásánál jelezték, hogy ezzel is segítsék a miskolci családokat. Köszönettel tartoznak az MSZP önkormányzati képviselőinek, akikben segítőkre találtak – hangsúlyozta. Valóban ritkán születnek a miskolci közgyűlésben olyan előterjesztések, amelyek bal és jobb oldalon egyaránt támogatásra találnak Ez a jó ügy azonban a Fidesz képviselőit is meg tudta győzni. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!