Ugrás a tartalomra

Donáth Anna szerint a Mi Hazánk a Fidesz fasiszta tagozata

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 27. szombat 13:26
A momentumos EP-képviselő mindezt szombat délelőtti Facebook-posztjában fejtegette.

"A rendőrség felszámolt egy viszonylag nagy méretű, fegyveres szélsőjobboldali csoportot. Hamar kiderült, hogy a magukat szkítának tartók nemcsak eszmeileg, hanem személyileg is kötődnek a parlamenti frakcióval rendelkező Mi Hazánk Mozgalomhoz, a Fidesz fasiszta tagozatához"

– írja posztjában, majd hozzáteszi: szerinte ebben nincs meglepetés, hisz pontosan tudja, hogy „a Mi Hazánk számos félkatonai szervezettel tart vagy tartott fenn szoros viszonyt, mint a Betyársereg vagy a Magyar Gárda utódszervezetei. Ez a szélsőjobboldali szubkultúra a felelős a cigánygyilkosságokért, a bőnyi rendőrgyilkosságért, a Budaházy-féle terrorcselekményekért és számos más, rasszista indíttatású bűncselekményért”.

Hozzáteszi: ez az egész súlyos nemzetbiztonsági kérdéseket vet, hogy hogyan volt képes ez a csoport ilyen méretű szervezet felépítésére és fegyverek felhalmozására.

"Hol voltak a szolgálatok, mit csinált a rendőrség? Vajon hány ilyen szélsőjobboldali fegyveres csoport működik még az országban? És ha vannak ilyenek, azok milyen kapcsolatban vannak a Mi Hazánkkal?"

Posztját azzal zárja, hogy lehet nevetni a szkítákon, csak súlyos hiba ezt tenni.

(via 24.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!