Ugrás a tartalomra

Egy falat erdő a belvárosban: kóstolóval fűszerezték a könyvbemutatót

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2022. december 17. szombat 10:10
Kóstolóval egybekötött könyvbemutatót tartott pénteken Bózsó Gyula, az Erdő finom és az I love Bükk című kötetek szerzője a Géniusz Könyváruházban. 
Fotók: Mocsári László

A természet, a kultúra és a gasztronómia találkozott egymással péntek délután Miskolc belvárosában. A Bükk eddig ismeretlen csodáival ismerkedhettek, és az erdő ízeibe is belekóstolhattak azok, akik betértek a Géniusz Könyváruházba. Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. osztályvezetője és Darab Ádám, a Végállomás Bisztró séfje kóstolóval egybekötve mutatta be és dedikálta ugyanis az I love Bükk és Az erdő finom című köteteket a Széchenyi utcai könyvesboltban. 

Köszöntőjében Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere elmondta: a város három legnagyobb értéke találkozik a rendezvényen egymással. - Az egyik a természet, az a zöld környezet, amelyre mi, miskolciak mindannyian büszkék vagyunk. A Bükk nagyon fontos értékünk, de ugyanennyire fontos értékünk a kultúra is, hiszen ez az, ami hosszú távon megtarthatja ezt a települést. A harmadik pedig a turizmus és a vendéglátás, amely szintén büszkeség és kitörési pont Miskolcon – hangsúlyozta. Hozzátette, néhány héttel ezelőtt büszkélkedhettünk el azzal, hogy három miskolci étterem is felkerült a Michelin-térképre, ezzel egyedülállóak vagyunk Magyarországon. De abban is rendkívül egyedülálló Miskolc, hogy az erdő ízeit Darab Ádám vezetésével a Végállomásban meg tudják jeleníteni az étlapon is. 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!