Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 10. szerda 18:51
A szerdai nap legérdekesebb híreiből.

 

Belváros szívében 

Engedélyekre vár az Avalon-ház. A Szent István tér melletti területen olyan társasház komplexum épül majd, aminek alján kiszolgáló egységek, kávézó, esetleg üzletek lehetnek majd. A területet évekkel ezelőtt vásárolta meg az Avalon Center Kft. A cég úgy tudja, jelenleg a helyi hatóságoknál van az engedély. Amint megkapják, elkezdődik az építkezés.

Nem működik 

Nem váltja be a családi otthonteremtési kedvezmény a hozzá fűzött reményeket – legalábbis a számok ezt mutatják. Az adatok szerint Magyarországon soha nem született még olyan kevés gyermek, mint 2023-ban. A szakemberek szerint pedig a támogatásforma rendszerében bevezetett év eleji változtatások sem hoznak majd jelentős változást.

Elbúcsúzott egy időre

Ma járt utoljára a miskolci adventi villamos. A feldíszített szerelvény advent első vasárnapján indult útjára. Több év elteltével most új díszítést kapott. A közönség idén is a miskolcit szavazta meg Európa legszebb villamosának, így már hetedik alkalommal nyerte el a címet. A tervek szerint a következő ünnepi időszakban is útnak indítják. Hogy milyen díszítést kap, az minden évben meglepetés.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!