Ugrás a tartalomra

Egymást támogatják a színházak

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. április 23. csütörtök 20:42
Természetesen a közönség segítségére is szükségük van a teátrumoknak. A társulati versmondás-kihívás a debreceni színházhoz ért, ami egy miskolci alapítványnak gyűjt, hogy támogassák a miskolci teátrum tagjait.

A debreceni Csokonai Színház csatlakozott a társulati versmondás-kihíváshoz, a feladatra a Miskolci Nemzeti Színház kérte fel a teátrumot. A debreceni színháznak Szabó T. Anna Az ég zsoltára című versére esett a választása. A debreceni társulat úgy döntött, hogy a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházat kéri fel versmondásra.

A társulati versmondás-kihívást Radnóti Nem tudhatom című versével a Jászai Mari Színház indította annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus-járvány következtében munkájukat és jövedelmüket vesztett színházi dolgozókra, továbbá, hogy olyan szervezetek, intézmények, színházak adománygyűjtő tevékenységét népszerűsítsék, amelyek kifejezetten az érintett színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul.

A miskolci és a debreceni színház megállapodása alapján a miskolciak a debreceniek Kardoss Géza Alapítványa számára gyűjtenek, a Csokonai Színház pedig a miskolciak „Hódolván Tháliának Használunk a Hazának” Alapítványa számára gyűjtenek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!