Ugrás a tartalomra

Először szerveztek futócsapatot az Ultrabalatonra, de nem utoljára!

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 13. hétfő 16:26
A 211 kilométeres távot az előre vállalt 24 óra helyett 21 óra 23 perc és 49 másodperc alatt tette meg a Miskolci Rendvédelmi Technikum dolgozóinak csapata.
Fotók: MRVTeam

Több, mint huszonötezren vettek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon, amelyet május első hétvégéjén rendeztek meg. A 211 kilométeres távnak közel háromszázan vágtak neki egyéniben, de teljesíthettek a versenyzők duóban, trióban és többféle összetételű váltóban is, kétezerötszáz csapat indult. A futók között külföldiek is rajthoz álltak. 

A népszerű megmérettetésen Miskolc városát több csapat is képviselte. Egyebek mellett a Miskolci Rendvédelmi Technikum munkatársaiból szerveződött közösség is. Egy fantasztikus hangulatú versenyen vehettek részt, ahol átlépve saját határaikat közösen teljesítették a távot – mondta Császár Erzsébet az MRVTeam kapitánya. Császár Erzsébet hivatásos rendőr és oktató, közlekedés ismereteket tanít a rendvédelmi technikumban, valamint osztályfőnök is. Az, hogy civil kezdeményezésként elindul egy csapat az iskola kollektívájából verbuválódva, egy tavaly tavaszi atlétika bajnokságon fogalmazódott meg – tudatta. 

Erzsébet nem tartja magát sem úszónak, sem futónak, de ezeket a sportokat mind hobbi szinten űzi azért, hogy a technikum diákjaival közösen vigyék előre az iskolájukat a Belügyminisztérium égisze alatt szerveződött országos atlétikai versenyeken. Mindig jó helyezéseket érnek el és általában nagy létszámmal indulnak – emelte ki. A csapatkapitány hozzátette, egy volt kolléganője - aki korábban már volt az Ultrabalaton futóversenyen -, tájékoztatta arról, hogy oda jó előre kell csapatot szervezni, mert a nevezés a tavaszi versenyre, már az előző szeptemberben megtörténik. 

Kétszáztizenegy kilométer kimondva nagyon sok, de szakaszokban kell gondolkozni. A váltópontokon lehet embert cserélni, leváltani a másikat – vélekedett Erzsébet. Egy ember is végig futhatja egyedül az egész távot, de egy egész csapat is egymást váltva. A maximális létszám 13 futó lehet. Majzik Zsuzsa kolléganője volt az első, akit bevont a szervezésbe, majd elkezdték összeszedni a csapatot az iskolában dolgozó munkatársak közül. Olyan kollégákat kerestek meg, akikről tudták, hogy sportolnak, jó kondiban vannak. Erzsébet kiszámolta, hogy a csapat tagjaira egyenként 17,1 km futás jut. 

Nem csak a tizenhárom versenyzőt sikerült összeszervezni a megmérettetésre, hanem több kerékpáros kísérőt is. Végül a teljes létszám tizenhétre emelkedett. Azt, hogy eljussanak a versenyre, a munkahelyük maximálisan támogatta azzal, hogy időt biztosítottak a felkészülésre és az utazásra is. Vagyis nem kellett szabadságot kivenniük emiatt. Továbbá az utat az iskola két kilencszemélyes kisbuszával tették meg. Illetve a szállásukat a rendőrség oktatási és kiképző központja (ROK) biztosította Csopakon. 

Május 3-án, pénteken hajnalban kezdte meg a futást az első csapattag 2 óra 30 perckor a balatonfüredi rajtvonaltól. Előzetesen a márciusi nevezéskor köridőt kellett leadniuk, ami alapján kiszámolták, hogy mennyi időre van szükségük a teljes táv megtételére. Ez az ő esetükben 24 óra volt, amelyet többnyire kerékpárutakon futva kellett megtenniük és a vállaltnál kevesebb idő is elegendőnek bizonyult. Időmérő chipjük - amelyet a váltófutásban adtak át egymásnak a versenyzők -, letéti díját az eseményt követően az Ultrabalaton karitatív programjának keretén belül felajánlották jótékony célra – avatott be Erzsébet. 

Bár a csapat tagjai különböző érdeklődésű emberek, mégis ez a tizenhét ember a verseny ideje alatt annyira jól össze tudott dolgozni, ami példaértékű – mondta Erzsébet. Ebben a gépkocsivezetők és a kerékpáros kísérők is benne voltak, akik a versenyzőket segítették végig. Az Ultrabalaton több mint huszonötezer résztvevőjét koordinálni nem lehetett egyszerű a szervezők számára sem, ezért kellett a precizitás a csapatokon belül is. 


Az MRVTeam tizenhét fős csapatának névsora: Babarcsik Andrea, Balogh Zsolt, Bárány Roland, Császár Erzsébet, Garadnai Ottó, Géczi Annamária, Habony Ildikó, Hajduczki Zsolt, Kerekesné Gerőcs Andrea, Kucsinka Tamás, Majzik Zsuzsa, Nagy Edit, Patolts Ágnes, Szóráth Ilona Marianna, Taraszovics Zoltán, Tóth Géza, Zagyi Gábor

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!