Ugrás a tartalomra

Előzetes kényszergyógykezelés alatt van a Kiss Ernő utcai gyilkos

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 14. péntek 10:00
A Miskolci Járásbíróság az előzetes kényszergyógykezelését rendelte el annak a férfinak, akivel szemben emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Mocsári László a bűncselekmény helyszínén június 11-én készült fotója

A nyomozás adatai szerint június 11-én, 9 óra 20 perckor a Miskolc, Aldi áruház parkolójában a gyanúsított tettleg bántalmazta a 76 éves sértettet oly módon, hogy őt több alkalommal kalapáccsal fejen ütötte, majd saját autójába beszállva a bántalmazástól kábult sértettnek több alkalommal nekihajtott az autójával, aminek hatására a sértett két jármű közé szorult. A sértett ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott - számoltak be róla a Miskolci Törvényszék sajtóközleményében. 

A gyanúsított fenti cselekménye alkalmas emberölés bűntettének megállapítására, mely azonban az orvos-szakértői véleményre figyelemmel súlyosabban is minősülhet - írták. 

Az ügyben beszerzett pszichiátriai vélemény alapján – a gyanúsított mentális állapotára tekintettel – megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, személy ellen irányuló erőszakos cselekményt követne el, a bíróság 6 hónapra elrendelte előzetes kényszergyógykezelését. A végzés végleges. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!