Ugrás a tartalomra

Energia Klub Miskolcon 

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 24. szerda 16:47
Észak-Magyarországon a vidéki átlagot meghaladó dinamikával nő a céges nagyfogyasztók áram és gázfogyasztása - mondta Szabó László, az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. ügyvezető igazgatója az Energia Klub miskolci fórumán.

A nagyvállalati szektor energiafogyasztásának növekedése a többi között arra mutat, hogy nő a vállalkozások száma, amelyek összességében több megrendeléssel vannak jelen a piacon, ennek következtében pedig energiafelhasználásuk is jelentősen növekszik.
 
Energia Klub címmel az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. szakemberei immár harmadik alkalommal találkoztak a cég üzleti ügyfeleivel. Két budapesti találkozó után, első vidéki helyszínként Miskolcon, a Vigadó épületében rendezték meg a fórumot. Az Energia Klub miskolci állomásán többek között az aktuális áram- és gázpiaci helyzetről, annak árakat befolyásoló tényezőiről adtak tájékoztatást. 
 
ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. egyike az öt legnagyobb energiakereskedő cégnek, amely áram mellett gázzal is ellátja üzleti ügyfelet, nagfogyasztóit. Míg a kisfogyasztóknál államilag garantált árak vannak, addig a nagyfogyasztók a kereskedőktől versenypiaci árakon szerezhetik be az energiát Magyarországon.
 
Ezért is tartja fontosnak a cég, hogy ügyfeleiket ilyen rendezvényeken is tájékoztatni tudják az árakat befolyásoló tényezőkről, megkönnyítve döntéseiket. A fórumon szó esett a többi között arról, hogy milyen tényezők, hogyan hatnak az energiaárakra, a többi között a Brexit körüli bizonytalanság, illetve spekulációs erők milyen hatásokat fejtenek ki az energiapiacon. 

 - Megmutatjuk a fogyasztóknak azokat a trendeket, amelyekből jól látszik,  hogy mi befolyásolta az energia árát.  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen tényezők hatnak, így nagyfogyasztóink könnyebben tudnak döntéseket hozni. Sokféle dolgot kell egyszerre figyelembe venni. Például az utolsó negyedévben tipikusan azok vásárolnak, akik már az utolsó percre halasztották döntésüket és ilyenkor felmennek az árak. Erre is felhívjuk a figyelmet ezeken a fórumokon. A jelenlegi piacon akkor járunk el jól, ha jelezzük, hogy szerintünk az adott helyzetben ilyen és ilyen terméket, szerződéses konstrukciót érdemes választani - nyilatkozta Szabó László, az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. ügyvezető igazgatója. 
 
Idén ünnepli az ÉMÁSZ fennállásának 125. évfordulóját. Május 21-én Miskolcon, egy nyilvános rendezvényen ünnepli majd a cég ezt a jubileumot - jelentette be Szabó László.   

További hírek

Olvasnivaló