Ugrás a tartalomra

Érdekes emberek a városról miskolciaknak - folytatódik a Vendégségben Miskolcon

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. március 14. csütörtök 16:38
A nagy sikerű beszélgetéssorozaton országos hírű közéleti személyiségek osztják meg benyomásaikat Miskolcról.
Kolozsi István, Hajdú László és Kiss László szervezők a sajtótájékoztatón. Fotók: Juhász Ákos

Idén is folytatódik a telt házas "Vendégségben Miskolcon" programsorozat a Tudomány és Technika Házában, amelyet másfél évvel ezelőtt indított újra húszéves szünet után egy lokálpatrióta támogatókból álló miskolci csapat. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón március 14-én a tavaszi vendégeket – Mérő Lászlót és Kepes Andrást - jelentették be a szervezők, illetve az őszi terveikről beszéltek.

„A harmadik évadát kezdi meg idén a Vendégségben Miskolcon, amiben a második évad, a tavalyi év már nagyon erős volt. A szívünknek fontos projekt ez rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy ismert embereket hozzunk el Miskolcra” – ismertette Hajdú László, a Tudomány és Technika Házának tulajdonosa.

„Nekik pedig a város olyan unikális részeit mutatjuk meg - Fedor Vilmos kulturális társszervező, ötletgazda segítségével - amelyeket maguktól nem biztos, hogy alkalmuk lenne megnézni. Szeretnénk, hogy egy szerethető város képét vigyék magukkal és jó hírét keltsék Miskolcnak” – emelte ki. A helyi különlegességekre, amelyeket megmutatnának példaként említette a lillafüredi Palotaszállóban a torony tetejét, a Miskolci Nemzeti Színház színpadát a színfalak mögül és az Avasi Református Templom tetőszerkezetét.

Megtudtuk, hogy szeretnék erősíteni a program talk-show-s részét, ami a kezdetekhez képest új elem, amikor még vacsora volt ehelyett. Ugyanis kíváncsiak meghívottaik személyiségére és benyomásaira a városról. Ezért mindegyikőjükkel lesz egy a nagyközönség számára nyitott beszélgetés Fedor Vilmos és Czikora Ágnes vezetésével. Ezt online is követhetővé tennék.

Különleges vendégek

„2023-ban Gundel Takács Gábor újságíró, műsorvezető, Szily Nóra újságíró, pszichológus és coach, Scherer Péter színművész, valamint Roby Lakatos hegedűvirtuóz volt a vendégünk” – sorolta Kiss László, a Technika Háza Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője.

Elmondta, hogy idén tavasszal pedig április 20-án Mérő László pszichológus, matematikus professzort és május 11-én Kepes András újságíró, televíziós szakembert hívták meg családjával együtt. Kepesékről elhangzott, hogy már a kétezres évek elején, a programsorozat elindulásakor is a vendégeik voltak és most megosztják majd, hogy milyennek látják a Miskolcon végbement változásokat.

Turistacsalogató lehet

„Az FPS-nél 24 éves fennállásunk óta mindig fontos volt, hogy támogassuk a tudományt és a kultúrát. Lényeges számunkra a tudásmegosztás is, amelynek Mérő László rendkívül emblematikus, nagy tudású alakja. Ezért gondoltuk, hogy őt mindenképpen el fogjuk hívni, miután egy konferencián találkoztunk vele” – osztotta meg Kolozsi István mecénás, az FPS Ecosystem Agency egyik alapító tulajdonosa. Azt is elárulta, hogy Mérő László rendhagyó módon itt saját életéről fog mesélni.

Két mecénás: Varga Gábor és Czikora Ágnes kommunikációs szervező a sajtótájékoztatón.

„Az utolsó két alkalommal végigkísértem a vendégek bejelentkezését, akik lelkesek és hálásak a helyi különlegességek megmutatásáért. Amit és ahogy mesélnek magukról, az pedig rendhagyó” – hangsúlyozta Czikora Ágnes, a program kommunikátora, a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda vezetője. „Tehát a Vendégségben Miskolcon tényleg beteljesíti azt a küldetést, amiért létrejött és turistacsalogatóként működhet” – summázta.

A támogatók közül a BluePixel Kft. és az FPS Kft. képviselőjén kívül jelen volt még Varga Gábor, az Mercedes-Benz Miskolc - MBM-Auto Kft. marketing menedzsere is. A program további mecénásai: a miskolci AcerShop, a miskolci Unico Kft. és a vendéglátók: a Hotel Palota Lillafüred, az Il Baffo és a Végállomás Bistorant.

További hírek

Olvasnivaló