Ugrás a tartalomra

Esküt tettek az új rendőrök

Tajthy Ákos/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2022. július 08. péntek 15:07
Mintegy ötven próbaidős rendőr őrmester tett esküt pénteken, Miskolcon.
Rendőrjárőr képzés állományának kibocsátó ünnepsége - Juhász Ákos képgalériája


Közbiztonsági rendőrjárőr képzésben résztvevő fiatalok tettek esküt pénteken a Miskolci Rendvédelmi Technikumban. Az eskütétel elöljárója Farkas József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya volt és a meghívottak között voltak a szomszédos megyék rendőrkapitányságainak képviselői is. 

Az ünnepélyes eskütételre pénteken mintegy ötven próbaidős rendőr őrmester sorakozott fel. Az ő képzésük még 2021 szeptemberében kezdődött és tíz hónapig tartott.  A rendőrjárőr-képzésre jelentkezők mindegyike munkavállalóként ült be az iskolapadba. 

Hajduk Zsolt egyike volt azoknak, akik próbaidős rendőr őrmesterek lettek a Miskolci Rendvédelmi Technikum képzésén. Mint mondta, mindig is az volt az álma, hogy rendőr legyen. „Sajnos tinédzserként nem volt meg a kellő bátorságom ahhoz, hogy jelentkezzek. Most 30 éves vagyok jelenleg két gyerek apukája és úgy döntöttem, hogy jelentkezek rendőrnek, mert szeretném, hogy a gyerekeim majd később büszkén nézhessenek fel rám” – mondta el a Miskolc Mának hozzátéve, nagyon nagy élmény volt számára már a képzés időszaka is. 

A kibocsátó ünnepségen elhangzott, a tíz hónapos szorgalmi időszak alatt volt technikai és elméleti képzés is. Mindkét ismeretre azért van szükség, mert a közterületeken az elméleti tudás alapozza meg a szakszerű, és jogszerű rendőri intézkedést. Farkas József dandártábornok köszöntötte a kibocsátóra felsorakozottakat és a hozzátartozókat.

Fotó: Juhász Ákos

- Higgyék el, hogy önök is reményeink szerint a legjobbak, tovább tanulnak, képezik magukat és haladhatnak előre mind rendfokozatban, mind beosztásban. Ez önökön fog múlni. És természetesen utána az elméleti képzés után lehetőségük volt gyakorlatra kerülni ki, ki a saját területére és meggyőződésem, hogy döntő volt az, hogy kik voltak azok a mentorok, akik befogadták, akik tanították a szakmának az alapfogásaira, amiből elméletileg felkészültek, talán a gyakorlatból is hellyel-közzel, de az igazi próbatétel az most fog kezdődni – hangsúlyozta Farkas József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya.

A végzős próbaidős rendőr őrmesterek az ünnepségen egy emléklapot és a végzettséget, szakképesítést igazoló bizonyítványt is átvehették. Akik ma letették az esküt, hamarosan a közterületeken teljesítenek szolgálatot próbaidős rendőr őrmesterként.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!