Ugrás a tartalomra

Ezüstérem a Mento Kupán

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. augusztus 09. péntek 16:34
Az Eger mögött második helyen zárt az MVLC az U 16-os korosztály számára kiírt nemzetközi Mento Kupán, amit kilencedik alkalommal rendeztek meg a héten az Ellipsum Strandfürdőben. A miskolci vízilabdaklub adta a torna legjobb kapusát.
Osztie Tibor képgalériája a pénteki, Nagyvárad elleni mérkőzésről

Sorra tapsolunk a magyar felnőtt versenyzők szenzációs teljesítménye láttán az olimpián, de közben az utánpótlásban is zajlanak az események. Szerdától péntekkel bezárólag Miskolc adott otthont a Mento Kupának, ahol a PannErgy-MVLC korosztályos fiú vízilabdázói mellett Eger, Székesfehérvár, valamint Kassa és Nagyvárad fiataljai vívtak meg egymással Miskolctapolcán.

A hazaiak rögtön az első mérkőzésen összecsaptak a legerősebb ellenfelükkel, végül szűken, de vereséget szenvedtek Eger csapatától (14:12). Még a nyitónapon sikerült azonban javítani, a kassaiakat jó játékkal múlták felül Popovics Miklós vezetőedző tanítványai (20:7). Csütörtökön újabb győzelem következett, a szorosabb eredményt hozó első félidő után a miskolci pólósok magabiztos játékkal győzték le székesfehérvári ellenfelüket (15:9). Pénteken aztán a nagyváradiakkal szemben pólózhattak, és újfent magabiztosan, helyenként látványos megoldásokkal győztek az MVLC fiatal tehetségei (16:7). Így tehát végül egyetlen vereséggel és három győzelemmel a második helyen zárták az idei Mento Kupát.

Osztie Tibor képgalériája a díjkiosztóról

A péntek kora délutáni díjátadó ünnepségen Hercsik István, a Mento Kft. ügyvezetője, a miskolci vízilabdaklub elnöke reményét fejezte ki, hogy minden csapat épül a tornán tapasztaltakból.

– Nagy meccseket, komoly küzdelmeket láthatott a közönség. Remélem, jövőre is meg tudjuk rendezni a kupát, ami már a tizedik lesz – mondta.

Osztie Tibor képgalériája a Székesfehérvár elleni, csütörtöki mérkőzésről

Bachner András utánpótlás szakmai igazgató arról szólt, hogy minden évben komoly tehetségek tűnnek fel a kupán, és azt is öröm látni, hogy a kluboknál komoly szakmai munkát végeznek.

Popovics Miklós, a Pannergy MVLC U 16-os csapatának vezetőedzője úgy értékelt, hogy minden mérkőzésen más védekezési stílust vettek elő, hogy gyakorolni tudjanak.

Mocsári László képgalériája az Eger elleni, szerdai derbiről

– Az elsődleges feladat az volt, hogy lépésről lépésre haladjunk. Örülünk, ha nyerünk, ha jó játékkal nyerünk, de nem ez az elsődleges szempont. A bajnokságra készülünk, azt szeretnénk, hogy minél nagyobb legyen a repertoárunk mind támadásban, mind védekezésben – húzta alá, örömét fejezve ki amiatt, hogy a torna legjobb kapusát a csapata adta.
Matula Balázs kapta ugyanis az ezért járó serleget. A fiatal hálóőr azt mondta, kilenc éve vízilabdázik.

– Elégedett vagyok azzal, hogy kapusként tudom segíteni a csapatot, szerintem ebben a pozícióban tudom tenni a legtöbbet a sikerért – fogalmazott, dicsérve az előtte felálló védelmet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!