Ugrás a tartalomra

Fidesz-KDNP: "Már korábban javasoltuk a kedvezményes bérletek bevezetését"

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. március 14. csütörtök 12:52
Ez felvetette, ez megvalósította, a legkisebbek pedig egy jegy árán vehetnek havi bérletet.
Képünk a Fidesz-KDNP egy korábbi sajtótájékoztatóján készült. Fotó: Mocsári László

Sajtótájékoztatót tartott a városellenzéki frakciószövetség csütörtök délelőtt a Szent István téren "A Fidesz-KDNP 2021-ben javasolta, most megvalósul a kedvezményes bérletrendszer Miskolcon" címmel.

Hollósy András KDNP-s önkormányzati képviselő szerint kritikus helyzetet vészelt át a miskolci közlekedés az elmúlt öt évben. Emlékeztetett, a városellenzéki frakciószövetség több alkalommal is hangot adott nemtetszésének.
- Abban, hogy a cég nem tudja, merre kell menni, nem a buszvezető a hibás, hanem azok az állapotok, amik az MVK Zrt. jelenlegi helyzetéért felelősek - hangoztatta a sajtótájékoztatón Hollósy András.

A városvezetés és a Fidesz-KDNP álláspontja eltér ezen a ponton: míg a Velünk a Város szerint a cég a több éve elmaradó állami támogatás hatásait nyögi, az ellenzéki frakciószövetség álláspontja szerint az önkormányzatnak kellene több forrást biztosítania a tömegközlekedéshez.

Bajusz Gábor fideszes képviselő szerint ők már évekkel korábban jelezték, hogy az irány nem megfelelő.
- 2021-ben felhívtuk a városvezetés figyelmét, hogy nemcsak a járatsűrítés fontos, hanem az is, hogy a miskolciak kedvezőbb áron tudják igénybe venni a szolgáltatást.

Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője hozzátette: a Fidesz-KDNP frakció megszavazta, hogy a 14 éven aluliak jóval olcsóbban vehessék igénybe a buszokat és villamosokat. – Ezt jó iránynak tartjuk, viszont csak kezdőlépésként tekintünk rá – szögezte le Molnár Péter.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!