Ugrás a tartalomra

Földi Attila az új kosárlabda vezetőedző

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2020. május 18. hétfő 20:03
Földi Attila irányítja az Aluinvent DVTK kosárlabdázóit a következő szezontól. A Vasasttól érkező fiatal, de már mind NBI/A-csoportos, mind válogatott szinten sok tapasztalattal rendelkező szakvezetővel három éves szerződést kötött a csapat - számolt be a dvtk.eu

Földi Attila édesapja a neves kosárlabda edző Földi Sándor, aki férfi és női vonalon is a legmagasabb szinten tevékenykedett, volt válogatott edző is, többek között az akkori DKSK trénereként is dolgozott Miskolcon. Attila édesanyja is NBI-es kosárlabdázó volt, így igazi kosárlabda családba született, sőt testvére szintén magyar utánpótlás válogatott és NBI A csoportos kosárlabdázó volt, jelenleg a Szeged KE NBI B-s csapatának a vezetőedzője.

Földi Attila játékos pályafutásának nagy részét Szolnokon töltötte, a Szolnoki Olaj utánpótlásában öt évet játszott. Az edzői munkát Cegléden kezdte, mint utánpótlás edző, később pedig mint az NBI/A-csoportos csapat másodedzője, majd egy évet a Kecskeméti Kosárlabda Akadémián töltött a serdülő és kadet leány csapat vezetőjeként. Karrierje igazán 2017-ben indult be, amikor is az akkor még csak 27 éves edzőnek bizalmat szavazott a Vasas Akadémia és felkérte a női NBI/A csoport vezetésére. Itt három év alatt rengeteg tapasztalatott szerzett, nagyon sok fiatal játékos nevelkedett a keze alatt, akik azóta az NB1/A csoport más együtteseit erősítik. 2015 óta az U18-as 3x3 válogatott rendkívül sikeres szövetségi kapitánya is, irányításával az elmúlt években kétszer Európa Bajnok lett a válogatott, és világbajnoki bronzérmet is szerzett. 2018-ban Cziczás László másodedzőjeként az U20-as kosárlabda válogatottal EB 5. helyet szerzett.

Az új vezetőedző számára a csapat többsége nem lesz ismeretlen, hiszen az évek során dolgozott már együtt Medgyessy Dórával, Kányási Veronikával, Pusztai Petrával és Tóth Frankával is.

- A mai nappal nagyot léptünk előre csapatépítés szempontjából, hiszen sikerült hosszútávra megállapodni a vezetőedzőnkkel Földi Attilával, aki egy ambiciózus fiatal magyar edző - mondta el Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója. - Korábban bizonyított már a Vasasnál és most abban bízom, hogy a kialakulóban lévő fiatal gárdánkkal fog komoly sikereket elérni. Örülök neki, hogy ma aláírtuk a szerződést, mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy maximálisan segítsük a munkáját. Nagy előny, hogy szerb és angol nyelven is kiválóan beszél, ezért az érkező légiósokkal is könnyebben meg fogja találni a közös hangot.

- Nagyon boldog vagyok, ez egy óriási kihívás és lehetőség számomra és bevallom nem sokáig gondolkoztam a döntésemen - árulta el Földi Attila, az Aluinvent DVTK újdonsült vezetőedzője. - Fiatal, de rendkívül tehetséges magyar magja lesz a csapatnak, ezáltal egy lendületes, motivált, a végsőkig küzdő alakulat lesz a miénk a terveim szerint. Úgy gondolom, hogy képes leszek a legjobbat kihozni ebből a fiatal csapatból, hiszen az előző klubomnál is nagy hangsúlyt fektettem az egyéni képességek fejlesztésére is a csapatjáték tökéletesítése mellett. Fontos az is, hogy lehetőséget adjak az Akadémiáról kikerülő tehetségeknek, mivel csak így van esélyük a fejlődésre. Mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legjobban szerepeljünk minden színtéren, megfeleljünk szurkolóink és szponzoraink elvárásainak a következő években!

További hírek

Olvasnivaló