Ugrás a tartalomra

Folytatódnak a munkák a Dayka-átkötésnél

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 20. csütörtök 15:40
A Dayka utca térségében megvalósuló városi projekt munkálatai újabb szakaszba érkeznek. A tervek szerint a Dayka-átkötésnél vízvezeték fektetése és gyalogos járda építése kezdődik, a közművek kiépítése sajnálatos módon fakivágással is jár.
Juhász Ákos szeptemberi felvétele

A város főkertésze helyszíni bejáráson egyeztetett a kivitelezővel arról, hogy a kivágáskor előírt kétszeres mennyiségű fásszárú növény pótlásához képest, háromszoros mennyiségű fa ültetését vállalja a Dayka átkötés zöld területén.

Mint ismert, a Szent István tér növelésével az Avas felé egy igazi főteret alakítanak ki. Ehhez a jelenlegi átmenő gépjárműforgalmat el kell terelni, még mielőtt beérne közvetlenül a belvárosba. Ezt oldja meg az úgynevezett Dayka-átkötés, ami az északi tehermentesítő útból kiinduló Dayka Gábor utca meghosszabbítását jelenti a Meggyesalja utcáig. Jelenleg a projektben bontási munkákat végeznek a Petőfi utca 9. és 11., valamint a Meggyesalja utca 8. és 10. szám alatti ingatlanokon - adta hírül közleményében a polgármesteri kabinet sajtó és kommunikációs osztálya. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!