Ugrás a tartalomra

Gőzerővel készülnek a szeptemberi szezonkezdésre

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 23. péntek 11:37
Megkezdte felkészülését a szeptember második felében induló idei szezonra a MEAFC NB I/B, Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata. Az elmúlt bajnokságban a tizedik helyen zárt gárda célja, hogy az alapszakasz végén, a rájátszásban, az első nyolc között folytassák a küzdelmet. 
Jelenleg a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban gyakorol a MEAFC férfi kosárlabda csapata. / Fotó: MEAFC


A MEAFC 2023/2024-es csapatából öten - Pintér Dávid, Kozák Bertalan, Nyíri Bence, Sándor Bence, Velkey Géza – távoztak. Az új szezonban is a gárdát erősíti Ragályi Levente, Czirbus József, Kozák Márton, Gerőcs Bálint, Tóth Bence, Lippai Szabolcs, Gadus Bogdán és Molnár Levente.  Három új játékos - Bankó Martin (DEAC U23), Meleg Károly (Jászberény), Mokánszki Milán (Szeged) - érkezett az Egyetemvárosba, és visszatért Tiszaújvárosból kölcsönben ott játszó Orliczki Mátyás. A MEAFC saját utánpótláskeretéből négyen - Pankotai Péter, Kiss Flórián, Oleár Ákos, Sulkovszki Bence – csatlakoztak a felnőtt kerethez.

Váczi Péter vezetőedzőtől megtudtuk, hogy változatlan szakmai stábbal kezdték el  a hét hetes közvetlen felkészülést augusztus 12-én, mely a középiskolás tanítás megkezdéséig napi egy reggeli és egy délutáni edzésből, a két gyakorlás között pedig kondicionáló edzésből áll. 

– Szeptember második felében rajtoló bajnokságig hat edzőmérkőzést tervezünk, melyek közül az első augusztus 28-án, szerdán lesz Egerben, a házigazdák ellen. A szeptember 13-14-én megrendezendő Szaniszló Sándor Emléktornán három ellenféllel mérkőzünk meg. A rajtig szeretnénk stabilizálni jó támadójátékunkat, mely a 4-5. legjobb volt legutóbb. A védekezésünket nagyon fel kell javítanunk, mert az alapszakaszban mi kaptuk a legtöbb pontot – mondta a vezetőedző. Ez utóbbi törekvés megvalósításához igazolták az új játékosokat. A cél: a stabil bent maradás, és a legjobb nyolc közé jutás.

A vezetőedző beszélt az idei változásokról is. E szerint az MKOSZ döntése alapján Cegléd nem indulhat, így 13 csapat alkotja a Piros-csoportot. 

További hírek

Olvasnivaló