Ugrás a tartalomra

GYEK-napok a Szeleta Parkban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 05. péntek 10:25
„A Bükk kapujában” indít programsorozatot szombaton a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ (GYEK).
Fotó: Osztie Tibor

A GYEK-napok néven futó programot minden hónap első szombatján (a régiségvásár előtti napon) tartják majd. Helyszíne a Majális Park buszvégállomás melletti Szeleta Park Látógatóközpont – olvasható az incholding.hu-n.

Mint írják: a beltéri helyszín tökéletes a két nagytermével, hatalmas belmagasságaival, interaktív felületeivel, saját prémium éttermével, a közel 2500 négyzetméteres külső területével, továbbá tanösvényével, mely a nyári időszakban tökéletes kültéri programok rendezésére is.

Horváth Csongor 2022 novemberi felvétele

A  cél – derül ki az ismertetőből –, hogy a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ értékeit és lehetőségeit a szakemberek bemutassák. Mindemellett a gyerekek és szülők számára betekintést nyújtsanak „a modern, gyors diagnosztikus és terápiás módszerekbe, melyek gyermekbarát környezetben történnek, a szülő számára is lehetőséget nyújtva a gyógyulás folyamatába való részvételre”.

A folyamatos kapcsolattartás számos lehetőséget rejt az egészséges életmód és étrend propagálására, az egészséges fejlődés elősegítésére, a betegségek prevenciójára – vallják a szervezők. Hozzáfűzik: mindez alkalmas arra is, hogy eloszlassák a betegségektől való félelmet, az egészségügyi ellátástól való szorongást.

Juhász Ákos 2023 szeptemberi fotója

A filmvetítés után tematikus sorrendben a GYEK orvosai, pszichológusai, dietetikusai, gyermekápolói és asszisztensei a központ egy-egy osztályának és részlegének a részvételével interaktív tájékoztatást adnak majd az általuk művelt speciális szakterületről.
 
„Mivel a GYEK NAPOK a gyerekekről szólnak, a Látogatóközpont a maga részéről gondoskodik egyéb programokról igazi gyermeknappá varázsolva a szombat délelőttöt. Arcfestés, bohócok, bűvészek, fejlesztő kézművesség, játszóház, interaktív bemutatók” – zárul a felületen közzétett leírás.
 

A most szombaton induló esemény részletes programja ITT olvasható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!