Ugrás a tartalomra

Ha őszi szabadtéri tevékenységek, akkor kényelmes és meleg férfi ruházat futáshoz vagy kerékpározáshoz!

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 20. szerda 09:39
Az őszben az a legjobb, na jó, az egyik legjobb, hogy szabad utat kaphatnak a szabadidős tevékenységek. Nem mintha nyáron ne lehetne sportolni, mozogni vagy kirándulni – természetesen ezt senki sem állítja. De az tény, hogy az őszi időszak kellemes hőmérséklete sokkal élvezhetőbbé varázsolja a kint töltött időt. Akik nehezen bírják a nyár forróságát, valószínűleg könnyen tudnak azonosulni ezzel a megállapítással. És ha már ősz, meg aktív kikapcsolódás, akkor fontos feladat a gardróbot ehhez a célhoz (is) igazítani. Nézzük meg közelebbről, hogy melyek azok a ruházatok, amik nem hiányozhatnak egyetlen sportos férfi ruhatárából sem! (Támogatott tartalom.)


Komfort és kellő hőszigetelés egyben?

Igen! Talán ez az első, egyúttal leglényegesebb tény, hogy a sportra szabott öltözetek jellemzője, hogy a kényelmes szabáshoz meleget adó kivitel is társul, azaz a testhőt ezek a ruhadarabok nagyszerűen képesek hasznosítani, ezáltal még hűvösebb időben is kitűnő hőérzetet garantálva. Ez egy olyan pozitívum, ami nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen az aktív kimozdulás hűvös, sőt ősz végén már hideg időben.

A kényelem sokak fejében egyet jelent a funkcionalitással, és némiképp a stílusosság hiányával. Ez azonban nem jó társítás, ahogy arra a https://www.bolf.hu oldal kínálata is egyértelműen rámutat. Attól még, hogy egy adott ruhanemű nagyfokú komfortot borítékol hordás közben, nincs kizárva, hogy trendi stílusjegyeket testesít meg, sőt igazság szerint a teljes elégedettségnek záloga a praktikum és az esztétikum kettősének megléte. Azaz nem kell választani aközött, hogy a kiszemelt ruházat praktikumban járjon az élen, vagy trendiségben.

Milyen mozgásforma a jellemző?

Még mielőtt kitérnénk a ruházat konkrét tagjaira, érdemes kihangsúlyozni, hogy a sikeres vásárlás titka nem az általános jó tanácsok betartása, hanem a személyre szabott információk hasznosítása. Vagyis még a nézelődés előtt megéri tisztázni, hogy melyek azok az aktivitási formák, amik személy szerint jellemzőek. Ugyanis, ha ezek megvannak, akkor már könnyű feladat kiválasztani a passzoló ruhadarabokat. Például evidens, hogy futáshoz és kiránduláshoz nem ugyanaz a sportruházat passzol.

A túrázás még, ha meredek terepen is zajlik, beöltözést igényel, lehetőleg több rétegben. A futás, biciklizés lengébb ruházatot kíván, aminek a hőtartása kitűnő, akárcsak a légáteresztése.

Bélelt nadrág nélkül egy tapodtat sem!

Az őszi hónapokban a sima biciklis nadrág vélhetően kevésnek bizonyul, kivéve, ha épp a vénasszonyok nyara forrósítja fel a mindennapok levegőjét. Ezért ildomos bélelt típusban gondolkodni, ami ráadásként, ha a fenék részen nincsen kipárnázva, akkor futáshoz is ideális választás. Nagyon sokan aláöltözetként is alkalmazzák akkor, amikor több rétegben kell felöltözni például egy kiadós természetjáráshoz.

Rövid és hosszú ujjú felső egyformán dukál!

Ugyan logikusan a hosszú ujjú modellek korszaka az ősz, viszont az aktivitás mértéke ezt befolyásolhatja, azaz jó, ha akad rövid ujjú darab is a szekrényben. Pulóvert is jó ötlet bekészíteni, főleg kirándulásokhoz, hiszen erőteljes fizikai aktivitásnál legfeljebb akkor jön jól a pulcsi, amikor az edzés vége elérkezett, és mozgás hiányában újra csípősebbé válik a közeg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!