Ugrás a tartalomra

A hajrára halasztott fenyőfa-beszerzésről… 

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. december 22. csütörtök 13:23
Sokan a karácsony előtti utolsó napokra hagyják a fa beszerzését, hogy az minél tovább a lakás dísze lehessen. 
Fotóink illusztrációk: Juhász Ákos tavalyi felvételei

Az egyik arnóti fenyőfa-telepen még akár karácsony napján is beszerezhetőek a fák. A tapasztalatok szerint a legtöbben továbbra is az ezüst és normand fenyőket keresik. A Miskolc Televízió által megkérdezett árusok elmondták, idén a nehéz helyzet ellenére sem szerették volna jóval drágábban adni a fákat, mint tavaly, de körülbelül tíz százalékot mindenképpen emelniük kellett az árakon.

Kicsi, nagy, terebélyes vagy karcsú – hiába közeledik egyre gyorsabban a karácsony a stábunk által felkeresett Lakos Fenyves fenyőfatelepen továbbra is óriási a választék. És így lesz ez egészen szenteste napjáig.

A telepen a kezdetektől az a szokás, hogy a vásárlók jóval karácsony előtt kiválaszthatják leendő fenyőfáikat. Kivágásra viszont csak az elszállítás napján kerülnek. Vannak, akiknél a korábbi évek hagyományai idén sem változtak.

Szkrinyár Tibor tulajdonos érdeklődésünkre elmondta, a korábbi évek tapasztalatai alapján a vásárlók többnyire közvetlenül a karácsony előtti napokban érkeznek a fenyőkért, hogy azok minél frissebbek legyenek. Persze olyanok is vannak bőven, amelyeket még senki nem választott ki. Így azok, akik szeretik az utolsó pillanatra hagyni a fenyőfavásárlást, még akár december 24-én is megtehetik. A nagy igényre való tekintettel a tervek szerint délig nyitva tartanak.

A témával foglalkozó riportot a Miskolc Televízió csütörtöki híradójában, a Miskolc Mában láthatják. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!