Ugrás a tartalomra

Hegedűs Andrea: „Gyorsabban és zöldebben elérhető Diósgyőrt!”

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 26. csütörtök 17:16
A DK országgyűlési előválasztási képviselőjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az előző városvezetés megfeledkezett a diósgyőri városrészről, egyebek mellett annak közlekedési fejlesztéséről. Megválasztása esetére megígérte: javítani fog a terület megközelíthetőségén.

Az országgyűlési előválasztási képviselőjelölt „elfeledett városrésznek” nevezte Diósgyőrt, a B.-A.-Z. megyei 2. választókerületet. Mint mondta, megszűnt a sürgősségi ellátás és a kórház, továbbra is zárva a fürdő a vár lábánál, illetve nem épült meg az ígért bevásárlóközpont sem a sportliget helyén, ami továbbra is üresen álló terület. Mindezért az előző városvezetést teszi felelőssé Hegedűs Andrea.

Hegedűs Andrea
Fotó: Juhász Ákos

„Az Orbán-kormányhoz hű, fideszes előző városvezetés egyszerűen elfelejtette Miskolc közlekedési infrastruktúra-fejlesztését” – folytatta. Majd azzal vádolta az említett grémiumot, hogy inkább „a haveroknak” adtak át pénzeket, a soha meg nem valósult, több mint 1 milliárd forintba került közút-fejlesztési tervek megrendelésén keresztül. Szó volt egyebek mellett a körvillamos, a tram train, az északi-déli terelő vagy éppen a Vargahegy-elkerülő megvalósításáról is.

Az elmaradt fejlesztések felsorolása után arra tért át az országgyűlési előválasztási képviselőjelölt, hogy milyen nehéz Diósgyőr közúti megközelítése a forgalmas belvárosi csomópontok miatt, amelyek lassítják a közlekedést. Szerinte az ideérkező turisták ezt nem érzékelik az itt eltöltött rövid idő alatt, azonban a városrész lakosai naponta szembesülnek vele. „Nehéz a városba bejutás Diósgyőrből és nehéz a visszaérkezés” – fogalmazott.

Úgy látja, a problémákat azok a tényezők okozzák, hogy „kicsi az útvonal áteresztőképessége és lakóterületeket is érint”. Emiatt nem halogatható tovább a cselekvés. Hegedűs Andrea arra kéri a városlakókat, a választáson támogassák őt, hogy elkezdődhessen a fejlesztés.

Egyetemi kereszteződés
Fotó: Juhász Ákos

Ennek megvalósítását több ütemben látja. Négysávúvá bővítené a Futó utcát és a Tapolcai elágazáshoz körforgalmat építene, akárcsak az egyetemi elágazáshoz. A 2505-ös utat, amely a Vargahegy elkerülését tenné lehetővé, létrehozná, valamint „bekapcsolná a körforgalomba az LKM területét”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!