Ugrás a tartalomra

..., hogy minden gyermek hazataláljon

minap.hu/Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2019. május 27. hétfő 00:03
Az Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódóan idén 9. alkalommal rendezték meg az Ezer Lámpás Éjszakája ingyenes jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte. Idén 6 városban világítottak rá a gyermekeltűnések problémájára, a csellengés okaira és annak következményeire.
Juhász Ákos képgalériája!

Az Ezer Lámpás Éjszakája civil kezdeményezést 2011-ben indították el azzal a céllal, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére. A program a nemzetközileg is bejegyzett Eltűnt Gyermekek Világnapjához (május 25.) kapcsolódik. Céljuk, hogy segítséget nyújtsunk az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásában és felhívják a figyelmet a preventív intézkedések fontosságára. A program részeként meghonosították a tejesdoboz akciót, aminek segítségével több tucat fiatalkorút sikerült megtalálniuk, és hozzájárultak a jelenséggel összefüggő párbeszéd elindításához.

Madácsi Ágnes, az Ezer Lámpás Éjszakája szervezője a Miskolc Televíziónak úgy nyilatkozott: Miskolc városa nyolcadik éve csatlakozik ehhez a rendezvényhez. Mint mondta, rendkívül fontosnak tartják ezt az éjszakát, mivel Miskolc egy családbarát város, így céljuk, hogy segítsenek minél több családnak megtalálni eltűnt gyermekét.

Este fél tízkor minden helyszínen egy időben – így a Népkertben is – országszerte összesen 20 000 világító lufit emeltek magasba az eltűnt gyermekekért, egyben mutatva a fényt azok számára, akiket hazavárnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!