Ugrás a tartalomra

Húszmilliós alapot hoz létre a DVTK és diagnosztikai központját is felajánlja

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 13:22
A DVTK többségi tulajdonosa, Leisztinger Tamás és a DVTK vezetése úgy döntött, hogy létrehoz egy húszmillió forintos alapot, amelyet a DVTK család a koronavírus-járvány miatt esetlegesen nehéz helyzetbe kerülő tagjainak a megsegítésére szán. A klubvezetés másik fontos döntése, hogy a DVTK sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központját, a DVTK Medical kapacitásait szükség esetén felajánlja a koronavírus elleni küzdelemre az illetékes egészségügyi hatóságoknak.

Húszmilliós alap a bajba kerülőknek

- Nem tudjuk még pontosan, hogy milyen hatásai lesznek a járványnak, de azt már most tudjuk, hogy emberek, családok kerülhetnek bajba. A DVTK vezetése folyamatosan vizsgálja, hogy a kialakult helyzetben hogyan tudnánk segíteni a DVTK család tagjainak. Ezért hoztuk létre ezt a húszmillió forintos alapot. Ez az alap a jövőben bővülhet akár munkavállalói, akár sportolói hozzájárulásokkal, ha erre szükség lesz - mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

Fotó: dvtk.eu

- A DVTK vezetése azt szeretné, ha a jövőben is tizennyolc sportág több mint 2600 sportolója egy sportklub keretein belül a DVTK brandet használva sportolna tovább, fontos lenne, hogy az edzőinket és sportolóinkat a legkevésbé viselje meg a kialakult helyzet. A klubvezetés bízik benne, hogy amikor újraindul a sportélet az országban, a DVTK ott tudja folytatni a munkát, ahol az a rendkívüli intézkedések meghozatala előtt abbamaradt - tette hozzá a klubvezető

A DVTK Medicalt is felajánlja a klub

Ebben a rendkívüli helyzetben a klubvezetés egy másik döntést is hozott, miszerint a DVTK sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központját, a DVTK Medicalt szükség esetén, amennyiben a közegészségügyi helyzet úgy kívánja, felajánlja a koronavírus elleni küzdelemre az illetékes egészségügyi hatóságoknak.

- Különleges helyzetben vagyunk, ilyet még senki sem tapasztalt, várhatóan egy sokakat érintő egészségügyi helyzet elé nézünk - kezdte Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója. - Reméljük, hogy az önkéntes karantén és a “Maradj otthon!” kampány enyhíteni fogja az egészségügy túlterheltségét, mert ahogy Olaszországban is láttuk, az okozza a legnagyobb gondot, ha az állam által kijelölt egészségügyi ellátóhelyek kapacitása mégis elégtelennek bizonyulna. Ebben az esetben a DVTK Medical kötelességének érzi, hogy lehetőségéhez mérten felajánlja egészségügyi szolgáltatásait a járvány legyőzéséhez.

- A DVTK Medical elsősorban a diagnosztika és a rehabilitáció területére specializálódott, de szükség esetén profilmódosítással akár a vírusos betegek tesztelésével, a társbetegségek diagnosztizálásával is segíthet. Ez ügyben folyamatosan egyeztetünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház mint a régióban kijelölt járványügyi központi kórház vezetésével - zárta Szabó Zsolt.

A klub támogatja a szurkolók kezdeményezését is

A DVTK vezetése szeretné nagyrabecsülését kifejezni a klub szurkolóinak, akik gyűjtést kezdeményeztek és arra buzdítják a szurkolókat, hogy egy képzeletbeli DVTK - FTC mérkőzés 1500 forintos belépőjegyeinek árával támogassák az egészségügyben dolgozókat. A DVTK úgy döntött, hogy a szurkolók által megálmodott „telt házas” mérkőzés első és második félidejének kezdőrúgását is megvásárolja 100 ezer forintért és a klub kommunikációs eszközeivel természetesen segíti a kampány népszerűsítését. Az akcióról bővebben az Ultras Diósgyőr Facebook oldalán lehet olvasni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!