Ugrás a tartalomra

Így búcsúzott Párizs - felkészül LA

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 13. kedd 08:39
A Stade de France-ban a vasárnapi záróünnepségen kialudt a láng, ezzel véget ért a XXXIII. nyári olimpia Párizsban.
Tom Cruise az olimpiai zászlóval – Fotó: Fabrizio Bensch / Reuters

A négyszeres olimpiai bajnok úszó Léon Marchand a Tuileriák kertjéből egy mécsesben áthozta az olimpiai lángot a stadionba, ahol a Marseillaise zenekari változatának eljátszása után 205 delegáció zászlajának behozatalával kezdődött a háromórás műsor. A magyar zászlót Csipes Tamara és Milák Kristóf hozta a küzdőtérre. Aztán az olimpia hősei, maguk a sportolók vonultak be az arénába és vegyültek el a küzdőtéren - közvetítette a záróünnepséget az MTI.

Az olimpiai lobogót az olimpiai himnusz hangjaira leeresztették. Majd Tony Estanguet, a szervezőbizottság vezetője Anne Hidalgónak, Párizs polgármesterének, ő pedig Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének adta át, végül Karen Basshez, a következő nyári olimpiát rendező Los Angeles polgármesteréhez került. A Marchand kezében lévő mécsesben lobogó lángot a kontinenseket képviselő sportolók fújták el, Bach pedig lezárta az olimpiát - írják.

A záróünnepség az olimpiai hagyományokhoz híven idén is a staféta szimbolikus átadásáról szólt, Párizs a 2028-as olimpia helyszínének, Los Angelesnek adta tovább az olimpia lángját. Az előzetesen kiszivárgott információk szerint semmivel sem kellett kisebb volumenű eseményre számítanunk, mint az nyitóünnepség esetében. Az ünnepségen felléptek olyan Los Angeles-i előadók, mint a Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish, vagy a párizsi olimpia legnagyobb sztárja, Snoop Dogg - foglalta össze a Telex, megírva, hogy Tom Cruise is előkerült egy egészen speciális mutatvánnyal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!