Ugrás a tartalomra

Ismét Kijevet lőtték az orosz erők

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 15. kedd 15:44
Újabb légitámadást hajtottak végre kedden az orosz erők az ukrán főváros, Kijev ellen. A légvédelem négy rakétát megsemmisített, de becsapódás történt a város központjában - közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.
Fotó: afp. Képünk illusztráció.

A polgármester közlése szerint a belvárosban lévő Pecserszk kerületben az előzetes információk szerint két lakóépületet találtak el lövedékek. Hozzátette, hogy orvosok és mentők már a helyszínen vannak. Lehetséges áldozatokról még nincs hír - közölte az MTI.

A fővároson kívül más régiókból is támadásokat jelentettek, robbanások hallatszottak a Csernyihiv régióban is – adta hírül a Csernyihivi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője, Vjacseszlav Csaus. Szerinte a légvédelmi erők a csernyihivi területen több becsapódást is megelőztek.

Semmilyen esetben ne küldjön senki fotót, videót a becsapódásokról, a légvédelmi erők munkájáról, a csapatok telepítéséről és mozgásáról. A rakétatámadás folytatódik. Maradjanak óvóhelyeken vagy biztonságos helyen – hangsúlyozta a katonai vezető.

A Kijevi Regionális Katonai Adminisztráció vezetője, Olekszij Kuleba szerint a kijevi régióban működik a légvédelem.

Ihor Taburec, a cserkaszi területi katonai közigazgatás vezetője is arról számol be, hogy a régió területén ellenséges rakéta csapódott be.

Az ukrán katonai vezetés szerint támadás érte Poltava és Mikolajiv régiót is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!