Ugrás a tartalomra

Ítélet született az avasi szurkáló ügyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 05. hétfő 16:09
Nem jogerősen, emberölés kísérlete miatt ítélte el a törvényszék azt a férfit, aki az avasi taxiállomásnál mellkason szúrta haragosát még 2021 novemberében.

A sértett férfi az esti órákban két ismerősével sétált, amikor összetalálkozott a vádlottal és társaságával. Köztük volt az a hölgy is, akit korábban érzelmi szálak fűztek a sértetthez és a vádlotthoz egyaránt. Ennek tényét a terhelt már korábban is számonkérte a férfin.

A vádlott társasága a sértettével akart tartani az este további részében, ez a vádlott számára – az előzmények okán – különösen sérelmes volt. A csapat beült egy ott várakozó taxiba, ahonnan kiszállították őket. Ekkor jelent meg a helyszínen a társaság egyik tagjának élettársa egy késsel a kezében: saját konfliktusukat próbálták „rendezni”.

Ám a vádlott kicsavarta a nő kezéből a kést, és a sértettet kezdte fenyegetni életveszélyes kijelentések közepette. Amikor a sértett feléje lépett, hogy megnyugtassa, a terhelt férfi erre válaszul ököllel fejen és mellkason ütötte, majd a késsel mellkason szúrta riválisát. A sértett próbált védekezni, földre kerülésüket követően sikerült támadóját rábírnia arra, hogy dobja el a kést, majd a vádlott férfi a helyszínről elfutott. A sértett a cselekmény következményeként mellüreget megnyitó életveszélyes sérülést szenvedett.

- Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a terhelttel szemben, azonban a törvényszék eltérően minősítette a férfi cselekményét, és őt emberölés bűntettének kísérlete miatt 9 év szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből is - tájékoztatott most közleményben Majoros Tünde ügyészségi szóvivő.

Hozzátette: a törvényszék álláspontja szerint az, hogy a vádlott a puszta kézzel való bántalmazást követően egy 18 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel támadt a sértettre – amely kitartó szándékára utal –, és azzal létfontosságú szervek irányába, döfő mozdulatot tett, olyan erővel, amely több réteg ruházaton át is 10 centiméter szúrcsatornájú sérülést okozott, továbbá életveszélyes fenyegetéseket fogalmazott meg a sértett felé, akit a bántalmazást követően segítség nélkül magára hagyott, mind-mind azt támasztják alá, hogy szándéka emberölésre irányult.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője téves jogi minősítés és enyhítés miatt fellebbezett, míg az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!