Ugrás a tartalomra

A járványhelyzet alatt is segíti Miskolc a munkavállalókat

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 15. szerda 17:34
Online formában segíti tovább a Miskolc Holding az álláskeresőket a járványhelyzet miatt. A városi cégeket összefogó vállalat négy éve indította el Foglalkoztatási Paktum programját, együttműködve az önkormányzattal, a kormányhivatallal, az iparkamarával és helyi vállalkozásokkal. A programban a többi közt tanácsadással, egyéni fejlesztésekkel és mentorálással segítenek.

Az elmúlt hetekben felfordult az emberek és a vállalkozások élete. Rengeteg korlátozás lépett életbe a koronavírus-járvány lassítása, megfékezése érdekében. Ezeknek hatásai a hazai cégek és a munkavállalók életében is gyorsan megmutatkoznak.

– A Miskolc Holding Zrt. Gazdaságfejlesztési Igazgatósága szorosan együttműködik az önkormányzattal, a város vezetőivel. És folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a cégekkel, valamint az álláskeresőkkel, köztük azokkal is, akik most vesztették el az állásukat – nyilatkozta a minap.hu-nak Várnai Beáta. A gazdaságfejlesztési vezető emlékeztetett: közel 4 éve indították el, 3 milliárd forintos alappal, a Foglalkoztatási Paktumot, aminek fő célja a foglalkoztatás növelése.

– A Paktum jelentősége most felértékelődött, sokan keresnek állást, többségük középfokú végzettségű, eladók, hegesztők, akik elvesztették munkájukat. A cégek főleg operátorokat keresnek – mondta el.

Az ügyfélszolgálat náluk is bezárt, de telefonon (46/ 516-455) vagy e-mailben (paktumiroda@miskolcholding.hu) továbbra is biztosítják a szolgáltatásokat az álláskeresők számára, emellett munkaerőpiaci tanácsadással, mentorálással is tudnak segíteni, de akár az önéletrajz megírásában, az állásinterjúra való felkészítésben is szakemberek várják a hozzájuk fordulókat.

– Vannak olyan cégek, amelyek éppen most kezdenek toborozni, a Nestlé például 240 főt szeretne hamarosan felvenni. Ez segítséget nyújthat a most álláskeresővé válóknak – mondta a gazdaságfejlesztési vezető.

Az Igazgatóságnak közel húsz céggel van együttműködési megállapodása, de gyakorlatilag minden miskolci vállalattal fenntartják a kapcsolatot. – Folyamatosan toborozzuk a munkavállalókat, és megkeressük számukra azt a munkaadót, amely leginkább megfelel neki – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!