Ugrás a tartalomra

Jótékony barberesek - a rászoruló családoknak segítettek Miskolc belvárosában

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 08. péntek 08:46
Ingyen vágták le az arra rászoruló fiatalok haját az elmúlt hétvégén a Barber Shop Miskolc Városház téri üzletében. (Támogatott tartalom)
Fotók: Horváth Csongor

Megkezdődött az iskola, ami idén is nagy terheket ró a családokra: táska, tanszerek, a kinőtt ruhák lecserélése, és sorolhatnánk tovább, mi mindenre van szükségük a fiatal, akár sulikezdő tanulóknak. És a szülő ilyenkor szokta elvinni gyermekét egy hajvágásra is, hogy mégis csak szépen és frissen teljesítse az első napokat, heteket.

A Barber Shop Miskolc éppen nekik szeretett volna segíteni hétvégi jótékonysági akciójával. A Városház téri üzletükben azoknak a gyerekeknek vágták le ingyen a haját, akik nem feltétlenül engedhetik meg ezt maguknak. Ezt most térítésmentesen megtehették, sőt a szervezők ajándékokkal, iskolaszerekkel is kedveskedtek a családoknak.

- Sokat kapunk a várostól, sokat kapunk a közösségtől, és ebből a következő időszakban igyekszünk valamit rendszeresen visszaadni. Szeretnénk betölteni egy közösségépítő és -megtartó szerepet - fogalmazott Jantek Tamás, a Barber Shop Miskolc cégvezetője, tulajdonosa.

Kiemelte, fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást is. Rendszeresen járnak hozzájuk például Galamb Alex és a Sütni jó! Alapítvány gyermekei. Ezt a támogatott kört szeretnék kibővíteni azzal, hogy a következő időszakban több hasonló jótékonysági eseményt is terveznek, hogy ezzel is erősítsék a közösségek összetartását, és jó példát mutassanak társadalmi felelősségvállalásból.

A Barber Shop Miskolc több mint hat évvel ezelőtt jelent meg Miskolc főutcáján, az első üzletet a Villanyrendőrnél, a Széchenyi utca 33. szám alatt nyitották meg. Ezt követte a Városház téri üzlet, ahol most a jótékonysági eseményt is tartották.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!