Ugrás a tartalomra

Kampányzáró sétára hívta a miskolciakat Varga Andrea Klára

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. június 07. péntek 21:54
A Függetlenek SZIVE polgármesterjelöltje szerint Miskolc sem az orbáni, sem a gyurcsányi útból nem kér, hanem a harmadikon, a tisztesség útján járna.

Fotó: Mocsári László

A Centrumból a városházára! – ezzel a címmel tartott kampányzárót pénteken a Függetlenek SZIVE, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum, a Civil Bázis, a Helyi Civilek Szövetsége, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a MARÉG és a Padtársak szövetsége. Az áruház elé három órára meghirdetett gyülekezőt követően a tömeg négy óra körül indult el a főutca nyugati irányába. A kampányzáró felvonuláson az ország leghosszabb, 48 méteres, nemzeti színű zászlóját húzták ki a résztvevők, amit a Civil Bázis elnöke, Horgas Péter hozott magával Budapestről.

A Városház téren aztán többen is felszólaltak. Szűcs Tamás, a Függetlenek SZIVE 12. választókerületi képviselőjelöltje (a PDSZ korábbi elnöke) felidézte a Varga Andrea Klárával eltöltött mozgalmi éveket, majd leszögezte: a most tavasszal szerveződött összefogást esélyesnek látja arra, hogy meghatározó erő legyen a városban. Ahogy arra a Földes Ferenc Gimnázium egykori tanára, jelenleg az MVK autóbusz-vezetője kitért: szövetségük mögött igazi civil összefogás van, és nem pusztán választási fogás a függetlenség szlogenje.

Fotók: Juhász Ákos

Szűcs Tamás végezetül a civil kurázsi szükségességére hívta fel a hallgatóság figyelmét. – Itt az idő, hogy minél jobban a kezünkbe vegyük a dolgok irányítását – zárta felszólalását a jelölt.

A felszólalók sorában Szarka Dénes, 5. választókerületi önkormányzati képviselő következett. Ő az Avashoz fűződő szoros kapcsolatáról szólt, „különleges családtagjának” nevezve a városrészt és az ott élőket.

– A képviselőségemet nem kötelességnek vagy munkának élem meg, hanem hálának. Cserébe azért a semmihez sem fogható érzésért, hogy jó itt – hangoztatta a Jobbik-Konzervatívok miskolci elnöke, aki azt is mondta, hogy nekik tényleg szívügyük Miskolc.

– Mert mi nagyszerű, összetartó közösségeket építünk. Mert mi törekszünk arra, hogy napról napra élhetőbbé tegyük a lakhelyünket. Mert mi elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden korosztály számára egy komfortos, szerethető közeget teremtsünk. Mert mi hiszünk abban, hogy az Avas tökéletes hely nekünk, a gyerekeinknek és az unokáinknak is – szögezte le.

A Függetlenek SZIVE kampányzárója - Juhász Ákos képgalériája

Stabil alapokon

A Momentum 11. választókerületi képviselője, és a mostani választás szerint a 10. választókerületi képviselőjelöltje, Szopkó Tibor elárulta, hogy „teljesen reményvesztettnek” érezte magát Veres Pál polgármester bejelentése után, hogy nem indul a választáson.

– Azt gondoltam, hogy az, amiben eddig hittem, amiért minden egyes nap kitartóan dolgoztam, az a sikeres, nyugat-európai szellemiségű, átfogó gazdasági és társadalmi szemlélet, amit 5 év alatt realizáltunk és szárba szökkentettünk, az enyészeté lesz. Végtelenül szomorú és csalódott voltam – fogalmazott.

Rájött azonban, hogy céljuk továbbra is ugyanaz: a legélhetőbb Miskolc megteremtése. Alig két hónap alatt fantasztikus közösséget teremtettek.

– Nem elölről kell kezdeni az építkezést, hanem a stabil alapokra helyezkedve folytatni Miskolc építését, és kitartóan, tudatosan, tégláról téglára haladni – vázolta a városvezető.

Hangoztatta azt is, hogy „nem pártérdekek kiszolgálói vagyunk”.

– Mi, a városvezetés békés fele, már bizonyítottunk, hogy igenis lehet pártokon felül, kizárólag Miskolc érdekeit szem előtt tartva dolgozni. Elég volt Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc sakkban tartásából, elég volt a levitézlett, etikátlan, erkölcstelen miskolci politikusok zsarolásából – nyomatékosította Szopkó Tibor.

– Jöttünk balról, jöttünk jobbról és Miskolcért a Centrumban találkoztunk. Egy zászló alatt vonultunk végig ide, a városházához. Mert a szívünk Miskolcé – nyitotta a felszólalók sorát záró polgármesterjelölt beszédét.

Miskolc az első

Varga Andrea Klára jelenlegi alpolgármester, polgármesterjelölt ismertette: azt akarják, hogy Miskolc érdeke legyen az első, ezért tették félre a pártok politikai érdekeit, az egyéni érdekeket, kötöttek szövetséget a városért és egy megújuló várospolitikáért.

– Miskolc nem az ígéretektől, nem a politikusok kampányától halad előre, hanem az itt dolgozó miskolciak viszik a vállukon. Miskolc ereje a városukat szerető emberek tetteiben van. Olyan cselekvő erő ez, amely Miskolc jövőjét jelenti – húzta alá.

Hangsúlyozta azt is, hogy a nyílt, demokratikus beszéd híve. Ezért is nem tették láthatatlanná a szövetségeseik logóit a plakátokon, nem akarták megtéveszteni a választókat. Mint mondta: nem keltik az a látszatot, hogy civilként olyan lobbierővel rendelkeznek, ami „biankó csekkek kiadására bírja a kormányt”. Nem ígérik le a csillagos eget a programjukban – fektette le. Hozzátéve: nem titkolják kampányuk finanszírozását, nem beszélnek mellé, valós civil szervezetekkel működnek együtt, és nem állítanak megtévesztő valótlanságokat.

– Mi a megkezdett programokat és folyamatokat végig fogjuk vinni. Mi a folytonosságot képviseljük. Stabilitást hozunk a városnak, hiszen nem kell újratanulni a városvezetést. Ismerjük a szereplőket is, tudjuk, kitől, mire számíthatunk. Számítunk a szaktudásra, számítunk a megkezdett munkák folytatására, és számítunk a városlakók véleményére – zárta felszólalását a polgármesterjelölt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!