Ugrás a tartalomra

Karácsony Gergely miskolci „követe” az I-es választókörzetben: Simon Gábor

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 22. csütörtök 15:11
Simon Gábor lesz az MSZP-Párbeszéd közös képviselőjelöltje a Borsod megyei I-es választókörzetben az előválasztáson.

Élesedik az előválasztás Miskolcon: az MSZP-Párbeszéd mindkét körzetben saját jelöltet indít. Emlékezhetünk: május elején jelentették be, hogy Varga Lászlót támogatják az előválasztáson (erről részletesen ITT írtunk), most pedig eldőlt, hogy a Borsod megyei I-es választókörzetben Simon Gábor indul. Az előválasztás tétje az, hogy ki mögé sorakozzon fel az összes ellenzéki párt, aki aztán egyedüli jelöltként kihívója lesz a fideszes jelöltnek.

Az MSZP-Párbeszéd színeiben indulnak az előválasztáson. | Fotó: Juhász Ákos

Az MSZP rutinos, nagy tapasztalatokkal rendelkező politikusáról Varga László azt mondta, hogy Simon eddigi közéleti tevékenységével, a városért és környékéért végzett munkájával már bizonyított. „Vele biztosra mehetnek a miskolciak”, fogalmazott.

– Megvannak a miskolci jelöltjeink, Karácsony Gergely követei; két baloldali, demokrata politikus, akik a miskolciakért akarnak dolgozni – mutatott a két oldalán álló jelöltekre Kunhalmi Ágnes.

A Magyar Szocialista Párt társelnöke úgy fogalmazott, a miskolciak is többet érdemelnek annál, mint amit az elmúlt 10 évben a kormánytól kaptak. Karácsony Gergely jóvátételi programja pedig éppen annak „a magára hagyott 99 százaléknak” szól, akiket az 1 százalék szűk elit „kiszipolyozott”.

Kunhalmi Ágnes: a miskolciak is többet érdemelnek annál, mint amit az elmúlt 10 évben kaptak a kormánytól

– Jóvá kell tenni mindazt, amit a kormány elvett a miskolciaktól, a borsodiaktól, a magyar emberektől. Kisvállalkozók, boltosok, vendéglátósok voltak például a kárvallottjai az elmúlt időszaknak. Sokan szorulnak támogatásra most – mutatott rá a szocialista politikus.

Újraindítási támogatást nyújtanának tehát a bajba jutott kisvállalkozásoknak, a közmunkabért felemelnék a minimálbér szintjére, az egészségügyi és a szociális dolgozóknak is 500 ezer forintos, egyszeri támogatást nyújtanának, és kárpótolnák az önkormányzatokat az elvont iparűzési és gépjárműadó bevételek kieséséért.

– Újra lehet kezdeni, ezt a miskolciak már bizonyították, amikor 2019-ben itt beköszöntött a változás szele – hangsúlyozta a társelnök.

Közös erővel

– Valóban, 2019-ben közös erővel megtörtük a Fidesz hatalmát Miskolcon – csatlakozott az előtte szólóhoz Simon Gábor, akinek komoly szerepe volt abban, hogy két évvel ezelőtt új városvezetése lett Miskolcnak.

– Látjuk azonban az önkormányzatnál, hogy milyen pusztítást végeztek, és ugyanez történik az országban – hangoztatta Simon, aki korábban dolgozott már országgyűlési képviselőként. – Bőséges politikai és jogi tapasztalatokkal rendelkezem, és tudom: a NER lebontása nem megy egyről a kettőre; szisztematikus lépések sorozatára van szükség. Szeretnénk szociális demokráciát teremteni. Hisszük, hogy a miskolciak 99 százalékának lesz jó, szemben azzal az 1 százalékkal, akik korábban a városon uralkodtak. Azt szeretnénk, hogy a miskolciak itt tudjanak boldogulni; hogy a kormány ne vegye el a miskolci közösségi közlekedés pénzét, a buszok rendesen tudjanak közlekedni. És, hogy egyre több beruházás érkezzen a régióba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!