Ugrás a tartalomra

Kárpátalján is megszólaltak a szirénák

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 12. szombat 17:14
A légvédelmi szirénák Ungvár egyes kerületeiben és más városokban is hallhatók voltak. Hivatalosan 4:40-től 6:30-ig tartott a légi riadó.

A Telex szúrta ki, hogy Babják Zoltán, Beregszász polgármestere azt írta szombat ki hajnalban, 6:05-kor a Facebook-oldalára, hogy a riadó még tart, mindenki helyezze magát biztonságba, majd 6:18-kor, hogy : „Vége a légi veszélynek! A légtér biztonságos!” Később még egy bejegyzést tett közzé, ebben a légi riadó esetén szükséges teendők ismertetése mellett arra buzdította a lakosságot, hogy töltsék le a hivatalos légi riadós appot a telefonjukra.

A beregszászi polgármester a következő tanácsokat tette közzé:

"Mi a teendő légiriadó esetén?

- kapcsolják ki a villanyt;

- zárják el a gázt;

- vegyenek magukhoz élelmiszert, ivóvizet, gyógyszereket és az okmányaikat;

- lehetőség szerint segítsenek eljutni az óvóhelyre szomszédjaiknak, a gyerekeknek és az időseknek.

Amennyiben nincs a közelükben óvóhely, NE MENJENEK KI AZ UTCÁRA! Keressenek biztonságos menedéket a pincében, a házban lévő süllyesztett tereken, fürdőszobákban, ajtókeretekben.

Ne menjenek az ablakokhoz, ne fényképezzenek és ne készítsenek videofelvételeket.

Az óvóhelyen lehetőség szerint kapcsolják be a rádiót (101,6, 101,9, 107,2) és kövessék a katonai adminisztráció javaslatait."

A polgármester két nappal ezelőtt az aktuális beregszászi menekülthelyzetről is beszámolt.

"A jelenlegi adatok szerint a Beregszászi kistérség területén összesen 138 belső menekült tartózkodik (64 nő, 47 gyermek és 27 férfi). A hadiállapot bevezetését követő 15 nap alatt már 379 menekültet regisztráltunk az oktatási intézményekben kialakított ideiglenes szálláshelyeken."

Az idővonalán nem sokkal korábban, szűk  másfél hónapja még a a XV. Nemzetközi Böllérverseny hagyományairól vagy a város hóeltakarításáról tettek közzé bejegyzéseket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!