Ugrás a tartalomra

Kedden elérheti a kétmilliót az Ukrajnából elmenekültek száma

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. március 08. kedd 12:41
Hazánkba kedd reggelig csaknem száznyolcvanezren érkeztek. 
Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a barabási művelődési házban kialakított segítségponton 2022. március 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Az ENSZ Menekültügyi Ügynökségének (UNHCR) vezetője azt állította, hogy már összesen kétmillió ember menekült el Ukrajnából az orosz invázió kezdete óta – számolt be a Sky News. 

Tegnap ez a szám még csak 1,7 millió körül járt; a sok menekült egy nap alatt azt követően hagyta el az országot, hogy ukrán tisztviselők szerint ma megkezdték a civilek evakuálását az északkeleti Szumi városból és a főváros Kijev melletti Irpin városából.

Magyarországra ebből kedd reggelig 178 894 ember érkezett Ukrajna felől az öt határátkelőhely valamelyikén – közölte a kormányszóvivő kedden Budapesten, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács ülését követő sajtótájékoztatón.

Szentkirályi Alexandra azt mondta: az országba érkező menekültek ellátása folyamatos, akár átutazóban vannak, akár hosszabb ideig tartózkodnak Magyarországon. Mint mondta, keddig a Katasztrófavédelem 3252 embernek - köztük 1780 gyermeknek - biztosított szállást. 

A lengyel határőrség kedden közölte, hogy már több mint 1,2 millió ukrán menekült lépte át a határt Lengyelországba az orosz invázió február 24-ei kezdete óta.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!