Ugrás a tartalomra

Kijött a rendőrségről, majd egyből rátámadt a buszsofőrre

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 15. kedd 11:18
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt, akit előző éjszaka elkövetett cselekménye miatt gyanúsítottként hallgattak ki, de ahogy kijött a rendőrségről, megtámadott egy buszsofőrt.

A vádirat szerint a vádlott 2024. március közepén az éjszakai órákban, Miskolcon erősen ittas állapotban, az utcán szóváltásba került egy férfival, akit bántalmazni kezdett, hosszasan ütlegelte mindaddig, amíg földre került. Ezután is még többször megütötte és megrúgta. A sértett könnyebben sérült - áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleményében.

Mint írják, a cselekménye miatt másnap, a hajnali órákban a nyomozó hatóság gyanúsítottként kihallgatta. Ahogy kijött a rendőrség épületéből, újabb italfogyasztás után vitát kezdeményezett a villamosmegállóban a villamospótló autóbusz vezetőjével. A sofőr felszólította, hogy szálljon le a járműről, mivel nincs menetjegye. A vádlott erre fenyegetni kezdte, majd amikor a buszvezető segítségkérés miatt elhagyta a járművet, utána lépett, kezét ütésre emelte, de a sértett megelőzte a támadást, ellökte magától, majd visszaszállt az autóbuszra. 

Hangsúlyozzák: az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!