Ugrás a tartalomra

Kis híján a tízben a tiszaújvárosi triatlonos, Lehmann Csongor

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 31. szerda 13:39
Lehmann Csongor a 11., Bicsák Bence pedig a 16. helyen végzett a férfi triatlonosok párizsi olimpiai versenyében.
Lehmann Csongor (b3) a célban a férfi triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián 2024. július 31-én. Lehmann Csongor a 11. helyen végzett. MTI/Czeglédi Zsolt

A Szajna vízminősége miatt keddről szerdára halasztott futamon a két magyar a 1,5 kilométeres úszás után a középmezőnyben jött ki a vízből. A 40 kilométeres kerékpározás során összeért a mezőny bő első fele, benne a két magyarral.

A 10 kilométeres futás elején Lehmann második volt, de visszacsúszott, Bicsák pedig a nagy csoport végéről előrébb lépett.
   
Lehmann az úszás során sárga lapot kapott pályatévesztés miatt, ami miatt ki kellett állnia 15 másodpercre, ezt a futás során tette meg.
   
Győzött nagy hajrával a három éve ezüstérmes brit Alex Yee, másodikként ért célba a Tokióban bronzérmes új-zélandi Hayden Wilde, a harmadik helyen pedig a francia Léo Bergére végzett.
 

Nem várt nehézségekkel kellett megküzdenie a férfi triatlonosok szerdai versenyében Lehmann Csongornak, aki ezért nem tudta megvalósítani tervét, hogy az első hatban végezzen.

A tiszaújvárosi sportoló az MTI-nek arról beszélt a verseny után, hogy az úszás alapvetően határozta meg a szereplését. Ebben tőle szokatlanul nagyon hátul végzett és onnan kellett felkapaszkodnia, végül 11. lett.
    
"Nagyon készültem erre a versenyre, és azt gondolom, hogy nagyon jó formában voltam, de ami elromolhatott, az is el is romlott" - összegezte tömören a III. Sándor hídon a történteket a 25 éves versenyző. - "Az első bójánál leverték a szemüvegemet és a sapkámat, onnantól az 1500 hátralévő részét szemüveg nélkül kellett leúsznom, így pedig enyhén szólva is nehéz volt. Épp ezért nem a megszokott helyen jöttem ki a vízből, nem az elsők, hanem az utolsók között."
    
Lehmann szavai szerint a kerékpározás arról szólt, hogy a bollyal felzárkózzon, ami sikerült, de sok erőt kivett a lábaiból.
    
"Mindennek ellenére nagyon jó helyen kezdtem meg a futást és úgy indultam, hogy ebből bármi lehet, de sajnos hiányzott az az erő a lábamból, ami a kerékpározásnál elment" - jegyezte meg, hozzátéve: büszke, amiért fel tudott állni minden nehéz helyzetből és még a végén is nagyot hajrázott, így megelőzte a címvédő Kristian Blummenfeltet, de sajnálja, hogy nem tudott a legjobb hat között végezni, amire nagyobb esélye lett volna, ha nem kap büntetést. - "Az úszáson azért hibáztam és kaptam büntetést, mert nem volt szemüvegem és nem láttam jól. Ezt nagyon sajnálom, szerintem akár négy-öt helyet is jelentett."

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!