Ugrás a tartalomra

Kíváncsi, hogyan fogy a Hold? Miskolc belvárosából megnézheti

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. október 24. kedd 11:31
Helyi csillagászok ugyanis kitelepülnek távcsöveikkel szombaton a Népkertbe.
Holdfogyatkozás a salgói vár felett Salgótarján közeléből fotózva 2022. május 16-án hajnalban. | MTI/Komka Péter

Október 28-án, szombaton részleges holdfogyatkozás lesz, a Holdnak csupán egy részét láthatjuk majd, mivel a Nap, a Föld és a Hold nem fog teljes mértékben egy vonalban állni. Európában, Ázsiában, Ausztráliában, Észak-Amerika egyes részein és Dél-Afrika nagy részén lesz látható.

Miskolcon is készülnek az eseményre, a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló ingyenes távcsöves bemutatót szervez a Miskolci Sportcsarnok előtti térre, hogy az október 28-ai részleges holdfogyatkozást megmutassák a nagyközönség számára.

A szervezők tudatták, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítanak arra, hogy megörökíthesse az esemény egyes pillanatait okostelefonja segítségével.

Felhívták arra is a figyelmet, hogy csak derült idő esetén tartják meg a programot, és az aznapi időjárást figyelve tájékoztatják a nagyközönséget az esetleges programváltozásról. A késő őszi esti időpont miatt javasolják a réteges öltözködést.

A programot - amit ITT hirdettek meg - a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló munkatársai és szakkörösei, a Magyar Csillagászati Egyesület miskolci helyi csoportja, valamint a Miskolci Amatőrcsillagászok Észlelő Köre Egyesület tartja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!