Ugrás a tartalomra

Konferencia sokszínűségről

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 30. szerda 15:26
Harminc éves a hajléktalanellátás Magyarországon. Miskolcon elsők között alakult meg, és azóta a gondozás szinte minden formája megtalálható a városban. Az Egészségügyi és szociális műhely egy konferenciát szervezett, ahol az ellátás nemzetközi és hazai tapasztalatait is megosztották a szakemberek az érdeklődőkkel.
Fotó: Juhász Ákos

A fedél nélküli emberekről a borsodi megyeszékhelyen három szervezet gondoskodik. Gondozószolgálattal, étkezéssel, egészségügyi ellátással, nappali melegedővel, és éjjeli menedékhellyel segítenek a rászorulóknak. Budapest után Miskolcon az elsők között alakult meg a hajléktalanellátás.

- Azt lehet mondani, hogy itt Miskolc tulajdonképpen kimerítette azt a tárházat amiben gyakorlatilag a hajléktalan ellátás és a törvény meghatározás lehetőséget biztosít az itt élő hajléktalan emberek ellátására – nyilatkozta Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Az Egészségügyi és Szociális Civil Műhely Miskolcon 10 éve működik és 74 civil szervezetet tömörít.

- Van szociális intézmény, vannak különböző egyesületek, szóval a sokszínűség azt jelenti, hogy sokan vagyunk, és egy célért dolgozunk a városban, a szociális és egészségügyi ellátás fejlesztéséért – nyilatkozta Tóth József, az Egészségügyi és Szociális Civil Műhely vezetője.

A konferencián szó volt a demenciával élők gondozásáról, a fogyatékosság ügyéről, a kárpátaljai nagycsaládosok helyzetéről és a női esélyegyenlőségről is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!