Ugrás a tartalomra

Koronavírussal került a sürgősségire Hajdúszoboszló polgármestere

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 04. csütörtök 21:03
Czeglédi Gyula már jobban van és oltakozásra buzdít mindenkit.
képforrás: Czeglédi Gyula Facebook oldala

Korábban hiába kapta meg a covid elleni védőoltás mindkét adagját, így is kórházba került Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere, miután a vírus megfertőzte - számolt be a hajdúsági település első emberének kálváriájáról a 24.hu.

A polgármester Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy több mint két héttel ezelőtt belázasodott, az állapota pedig egyre csak romlott. Négy gyorstesztet is csináltatott, amelyek egytől egyig negatívak lettek, javulás azonban nem jött, végül a Kenézy Kórház sürgősségijében a CT-vizsgálat erősítette meg, hogy kétoldali tüdőgyulladást kapott. Másnap már a PCR-tesztje is pozitív lett.

 

"Engem is megtalált a covid vírus. Több, mint két héttel ezelőtt hétvégén belázasodtam és egyre rosszabbul éreztem magam. Négy gyorsteszt is negatív eredményt mutatott, mindezek ellenére több, mint egy héten keresztül tartós láz és hőemelkedés gyötört. A  múlt heti röntgen felvétel két oldali tüdőgyulladást mutatott, melyet a Kenézy Kórház sürgősségi rendelőjében CT vizsgálattal megerősítettek. Másnapra a PCR tesztem is pozitív eredményt mutatott. Az ünnepeket és két munkanapot a kórházban töltöttem, ahol lelkiismeretes és szakszerű kezelés eredményeként visszanyertem egészségemet. Ma már itthon vagyok. 
Kedves Barátaim! Csak azért úsztam meg ennyivel, mert két oltásom van. Láttam a kórházban, hogy mit művel azokkal a vírus, akik teljesen védtelenek. Nem érdemes várakozni a védőoltással, mert az egészségügyi szakemberek szerint ezen egyszer mindenki át fog esni és nem mindegy, hogy milyen súlyossággal. Az oltás életet ment!"

 

- írta posztjában a polgármester.

Olvasnivaló