Ugrás a tartalomra

A Kós diákjai állítják helyre az egyik avasi kilátópontot

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. május 14. kedd 18:13
A létesítményt még a covid idején rongálták meg, a napokon belül kezdődő Borangoláson viszont már ismét használható lesz.

Fotók: Osztie Tibor

A Kós Károly Szakképző Iskola diákjai állítják helyre azt az avasi kilátópontot, melyet ismeretlen tettesek a koronavírus-világjárvány lezárásainak időtartama alatt rongáltak meg. Az felújítást az Avasi Borút Egyesület kezdeményezte, a szükséges forrásokat pedig az önkormányzat biztosította – tudta meg a Miskolc Televízió híradója.

A Miskolc Ma riportjából kiderült, a kilátópontot a Kós Károly Szakképző Iskola diákjai állítják helyre. Az előkészületi munkálatok, többek között a korlát darabjainak vésése, faragása, már tavasz elejétől megkezdődött az iskolában.

Szendrák Bence ács állványozónak tanul, így a teljes folyamatban részt vesz.  A fiatal a Miskolc Mának elmondta, nagyon megtetszett neki korábban a szakma, ezért döntött úgy, hogy ezt a mesterséget sajátítja el. „Voltam nyáron is dolgozni. Nagyon szeretek terepen dolgozni, mert sokkal többet tudok tanulni, mint az iskolában, ha mondjuk makettokat csinálnék” – mondta.  

 

Az intézmény tanulói több helyszínen is végeznek különböző munkákat. Az ácsok a kilátópontnál, de a kőművesek például a Vár utcai emlékházban dolgoznak. Az iskola igazgatója kiemelte, hogy sok támogatást kapnak, hiszen az intézmény fenntartója is folyamatosan segíti a tevékenységeiket.

– Nagyon fontos számunkra, hogy a tanulók olyan munkát végezzenek, amit a végzés után a gyakorlatban is fognak folytatni. Tehát keressük az alkalmat arra, hogy megmaradó munkákat készítsenek – mondta el Mokrai Attila intézményvezető.

A kilátópont helyreállítása várhatóan szerdán befejeződik, így a Borangolás látogatói már biztonsággal használhatják a területet.

További hírek

Olvasnivaló