Ugrás a tartalomra

Közel háromszorosára nőtt a diákbérletet vásárlók száma

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 24. péntek 14:14
Április elsejétől vezették be Miskolcon a kedvezményes, 430 forintos diákbérletet, amely népszerű lett az utazóközönség körében az MVK Zrt. felmérése alapján.
Fotó: Juhász Ákos

A 14 év alatti, miskolci oktatási intézményben tanulók egy vonaljegy árával azonos értékű, 430 forintos, havi kombinált bérlettel utazhatnak az MVK Zrt. járatain, kivéve a 7-es autóbusz viszonylatot, amely helyközinek minősül, így ott valamennyi 14 év alatti utas ingyen utazhat – tudatta Gadnai-Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatója. 
 
- A kedvezményes havi bérlet bevezetése előtt az MVK Zrt. felmérést végzett a jegy-és bérletpénztárakban a tanuló bérletet vásárlók körében, arra voltunk kíváncsiak, hogy 14 év alatti, 14 év feletti középiskolás vagy felsőfokú tanulmányokat folytatók részére veszik meg a díjterméke(ke)t. A felmérés a jegyautomatákon és a mobilapplikáción keresztüli értékesítésekre nem terjedt ki.
 
A felmérésből kiemelve a jegypénztári 14 év alatti tanulóbérlet eladásokat az derült ki, hogy februárban 1827, márciusban 1673 darab, míg áprilisban, a kedvezményes tanulóbérlet bevezetését követően 4585 bérleteladás történt, ami márciushoz képest 274 százalékos növekedést jelent – hangsúlyozta az operatív igazgató. Várhatóan a 14 év alattiak kombinált havi bérlete esetében a következő tanévtől tovább fog nőni a bérleteladások száma, ahogy a bérletről szóló információk, a bérlet előnyei minél szélesebb körben ismertté válnak – tette hozzá.
 
- Utasaink visszajelzéseiből kiderül többek között, hogy a családok hálasak ezért a bérlettípusért, nagy segítséget jelent számukra, hogy 4950 forint helyett 430 forintért válható meg 14 év alatti gyermekeik számára a kombinált bérlet - hangoztatta Gadnai-Bodnár Éva. A kedvezményes bérlet bevezetésével áprilisban diákonként 4520 forintot takaríthattak meg az érintett családok.

Olvasnivaló