Ugrás a tartalomra

Közeleg a költészet napja

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 08. hétfő 10:09
Kiderül, ki lesz az év ódaköltője és az is, hogy kik mondanak legszebben verset, és számos kötetbemutatónak is örülhetnek az érdeklődők.

A költészet napját idén is irodalmi és ahhoz kapcsolódó rendezvényekkel ünneplik Miskolcon április 11-én. A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár hagyományos költészetnapi megemlékezését ezúttal is Lillafüreden, a József Attila szobornál tartja csütörtökön 11 órától. Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetését is a jeles napon tartják délután egytől Lillafüreden a Hotel Palotában, ahol egykor József Attila találkozott az Óda ihletét adó múzsával, Marton Márta művészettörténésszel.

A Miskolci Kulturális Központ szavalóversenyét Váci Mihály születésének 100. és Radnóti Miklós halálának 80. évfordulója alkalmából öt korcsoportban hirdette meg egy kötelező és egy szabadon választott vers kategóriában. A megmérettetést 9 órától rendezik meg a Művészetek Házában.

A József Attila Könyvtárban április 8-án, 16:30-kor Cselenyák Imre történelmiregény-író tart előadást József Attila életéről. A könyvtár központi épületben 9-én 16:30-kor mutatják be Nyáry Krisztián Így ettek ők – magyar írók és ételeik című könyvét. A Petőfi Sándor Könyvtárban 10-én, 16:30-tól Bari Gábor költő mutatja be új kötetét Előcsalt szavaimból címmel. A Mesés rajzok – rajzos mesék című rajzpályázat kiállítással egybekötött eredményhirdetését a 11-én 2-től tartják a központi könyvtárban. A Móra Ferenc Könyvtárban április 12-én, 10 órakor Semsey Dáviddal lehet találkozni a Mindennapi gyerekversek kötetbemutatója kapcsán. Április 18-án, szintén a központi épületben, fél öttől Kégl Ildikó lesz a könyvtár vendége Az Úr kertje kihűlt – és a Mint Jairus lánya / As Jairus’ daughter című verskötetének bemutatója apropóján. A szerzővel Fecske Csaba beszélget. A Kaffka Margit Könyvtárban április 26-án, 16 óra 30 perctől a Lovagkirályok kora című előadás tekinthető meg, amely az Anjouk című regénysorozatról szól. Előadója Bíró Szabolcs, beszélgetőpartnere Brézai Zoltán lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!