Ugrás a tartalomra

Közös ünnep - 60 éve testvérvárosai egymásnak Miskolc és Tampere

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 05. hétfő 15:53
Tamperébe, Miskolc legrégebbi testvérvárosába utazott a Veres Pál polgármester által vezetett városi delegáció. A látogatás apropóját az adja, hogy Miskolc éppen hatvan évvel ezelőtt, 1963-ban kötött testvérvárosi együttműködést a finn településsel.

Veres Pál polgármester rövid köszöntőt mond a május 11-én, Miskolc város napján Nívódíjban részesült ClaXoTon Quartet tamperei koncertje előtt, amelyet a két város közös jubileuma előtt tisztelegve, Miskolc ajándékaként rendeznek meg - tájékoztatta lapunkat a városháza sajtóosztálya.

Közleményükben azt is tudatták, hogy az ünnepi koncerten részt vesz mások mellett Magyarország finnországi, helsinki nagyjövete is.

A küldöttség meghívást kapott a tamperei Smart City Expo & Konferenciára is, valamint megismerkedhetnek Tampere 100 klímasemleges és intelligens város missziójának eddigi eredményeivel, jövőbeni elképzeléseikkel. Ezeken túl a fenntartható mobilitás tamperei megközelítése és a fenntartható városi mobilitás bemutatása is a program része.

További hírek

Olvasnivaló