Ugrás a tartalomra

Lakáspályázat elektronikusan - csak egy adatlappal

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. május 02. szombat 17:23
Nagy érdeklődés mellett indult hétfőn az elektronikus lakáspályázat, már az első két napon több mint 260-an nyújtottak be kérelmet. Többségük élt a lehetőséggel, és egyszerre három lakásra is pályázott.
Fotó: Mocsári László

Most 31 lakást hirdettek meg, a város különböző pontjain; van köztük 1 és 3 szobás, 35 és 98 négyzetméteres is. A bérleti díjak a lakások nagyságával arányosan 16-63 ezer forint között alakulnak. A műszaki állapot is különböző. – A lakások képeit, valamint a műszaki adatokat és a szükségszerű felújítási munkákat tartalmazó dokumentációt az elektronikus felületre feltöltöttük – nyilatkozta Kaposváriné Bornemisza Emese, a Miskolc Holding lakáshasznosítási vezetője.

A meghirdetett lakások felújításra szorulnak. Ezt a birtokbaadástól számított 90 napon belül el kell végezni, ami – különösen a jelenlegi, veszélyhelyzetből fakadó körülményekre tekintettel – 60 nappal meghosszabbítható. A felújítást a bérbeadó tételesen ellenőrzi. A bérlőnek mindaddig a bérleti díj felét kell fizetnie, amíg le nem lakja az elismert – kiírásban szereplő – felújítási költséget.

Amennyiben az előírt felújítás összege a 200 ezer forintot meghaladja, a felújítás tartamára, de legfeljebb 90 napra a bérbeadó 50 százalékos bérleti díjkedvezményt biztosít.

Határozott időre

– Ötéves határozott időre kötünk szerződést – mondta el a lakáshasznosítási vezető. – Ha tehát a felújítási-, valamint a bérleti szerződésből eredő fizetési kötelezettségét pontosan teljesíti a pályázó, továbbá a házirend és az együttélés szabályait betartja, lakhatása 5 évre biztosított. Emellett a meghirdetett lakások bérleti díja a jelenlegi piaci bérleti díjakhoz képest sokkal kedvezőbb.

Fotó: Mocsári László

A kiírásban szereplő jövedelemmel rendelkező, nagykorú magánszemélyek és jogi személyek pályázhatnak. Fő szempont, hogy a pályázó jövedelme biztosítsa a lakás felújításának és fenntartásának költségeit. A feltételekről a Miskolc Holding honlapján tájékozódhatunk.

Az elbírálást követően az első és második helyre sorolt pályázó köteles a felhívásban megadott határidőn belül benyújtani a pályázati adatainak és nyilatkozatainak valóságtartalmát igazoló okiratokat, valamint a kiírásban előírt dokumentumokat. Ha valaki kicsúszik a határidőből, vagy a benyújtott iratok nyilatkozataival ellentétesek, azzal nem kötnek szerződést, sőt 5 évre ki is zárják a pályázati eljárásból.

Mindössze egy adatlap

Az elektronikus rendszerben csak a pályázati adatlapot kell kitölteni, egyéb dokumentumokat nem kell csatolni, a feltüntetett adatok és nyilatkozatok valódiságáért büntetőjogi felelősséget vállalva. Így elkerülhető, hogy a pályázók a szükséges igazoló dokumentumokért közösségbe menjenek, egészségügyi kockázatot vállaljanak.

lakáspályázat, panel lakás,
Fotó: Mocsári László


A Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási igazgatósága a jelenlegi veszélyhelyzetben is biztosítani kívánja tehát az üres lakások iránti, kiemelkedő lakossági kereslet kielégítését. Ez az intézkedés része Veres Pál polgármester korábban meghirdetett Nagy-Miskolc programjának. A pályázatokat május 12-én, délután 4 óráig várják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!