Ugrás a tartalomra

Legyőzte a görögöket, az ötödik helyért játszhat a női vízilabda-válogatott

MTI
Utoljára módosítva
2024. augusztus 08. csütörtök 19:19
A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a görög csapatot, így az ötödik helyért játszhat a párizsi olimpián.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a találkozó elején még háromgólos hátrányban volt, de Keszthelyi Rita és Vályi Vanda vezetésével könnyed fordított, és végül magabiztosan nyert.

Faragó Kamilla (b) és a görög Joána Hidirioti a 2024-es párizsi nyári olimpia női vízilabdatornáján az 5-8. helyért játszott Görögország - Magyarország mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 8-án. A magyar válogatott 12-9-re győzött. MTI/Illyés Tibor

Hosszú idő után először tűnt úgy, hogy nincsen teljesen tele a Paris La Défense Aréna, - amely vasárnapig az úszóversenyek fantasztikus otthona volt -, a közönség is kissé csendesen fogadta a csapatokat.
    
A ráúszást a görögök hozták el, de Garda labdát szerzett, a lefordulásból pedig Parkes megszerezte a vezetést. Az ellenfél fórból egyenlített, ám a következő előnyét kihagyta, ahogyan Keszthelyinek sem sikerült értékesíteni az első ilyen magyar lehetőséget. Mindkét csapat sok hibával vízilabdázott, egymást követték az eladott labdák, rossz bejátszások, mígnem Eirini Ninu akcióból a görögöknek szerzett vezetést (1-2).
    
A második felvonás kihagyott magyar fórral indult, a görögök viszont belőtték a magukét, majd újra hat az öt ellen voltak eredményesek (1-4). A magyarok ismét megkapták a lehetőséget emberelőnyben, de Keszthelyi lövése elhalt a blokkban, Vályi végül a hatodik magyar fórt már értékesítette. Sőt, egy lefordulás után újra ő indult meg, majd önzetlenül játszott Szilágyihoz, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie. Bő fél perccel a nagyszünet előtt egyenlítettek a magyarok, megint Vályi volt a főszereplő, aki pattintva lőtt a hálóba (4-4).
    
A fordulást követően is Vályi maradt a főszereplő, ezúttal középről kapásból zúdított a hálóba, azonban a magyarok nem sokáig örülhettek a vezetésnek, Alexandra Aszimaki centerből válaszolt, a labda éppen csak átcsorgott a képzeletbeli gólvonalon. Ninu átlövésével újra a görögök kerültek előnybe, Keszthelyi szabaddobásból egyenlített, egy perccel később pedig gyakorlatilag lemásolta a mozdulatot (7-6). A görög válasz azonnal érkezett, majd a magyarok másfél perccel a szünet előtt emberelőnyben támadhattak a vezetésért, Mihók Attila pedig időt kért. A társszövetségi kapitány utasításait követően Garda volt a befejező (8-7).
    
A záró nyolc perc újabb kihasználatlanul hagyott magyar előnnyel indult, a következőt viszont már értékesítette a csapat, Rybanska a falból húzta be az átadást (9-7). Garda meglőtte a meccs gólját, majd tíz méterről bombázott a hálóba, a labda a felső lécről vágódott be, a görög kapitány pedig háromgólos hátrányban (10-7) időt kért. Keszthelyi újabb találatával két perccel a vége előtt gyakorlatilag eldőlt, találkozó (11-7), a vége pedig 12-9 lett.
 
A magyarok szombaton az olaszok ellen zárják szereplésüket az ötkarikás játékokon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!