Ugrás a tartalomra

Lehajrázta a francia Milákot

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 31. szerda 20:52
Milák Kristóf ezüstérmes, Marchand nyerte a 200 pillangót a párizsi olimpián.

Milák Kristóf ezüstérmes lett 200 méteres pillangóúszáson a párizsi olimpián. A számot a francia Léon Marchand nyerte, aki 1:51.21-gyel épp a magyar klasszis olimpiai rekordját döntötte meg.

Milák Kristóf 2017-ben, a budapesti vizes világbajnokságon robbant be a köztudatba, amikor még nem is a fő számában indult, hanem 100 pillangón, és ezüstérmet nyert junior világcsúccsal Caeleb Dressel mögött.

Innentől kezdve nem volt megállás, a 2018-as Európa-bajnokságon már 200 pillangón nyert aranyérmet, majd a következő világbajnokságon úgy győzött, hogy megdöntötte Michael Phelps világrekordját. 200 pillangón gyakorlatilag a saját ligájában versenyez, Tokióban olimpiai csúccsal nyert, míg a rövidebb távon rekordba hajszolta Dresselt az olimpián.

A 2022-es budapesti vizes világbajnokságon már egyik távon sem volt ellenfele, 200-on ráadásul hazai közönség előtt döntötte meg saját korábbi csúcsát, 1:50.34 alatt csapott be a célba. 2023-ban is ő számított a nagy esélyesnek, de a vb előtt jelezte, mentálisan és fizikálisan is kimerült, és végül lemondta a szereplést. Akkor úgy zárta a közleményét, hogy „Ne féltsetek: hamarosan visszatérek!”.

(24.hu)

 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!