Ugrás a tartalomra

LMP: Miskolcnak van szüksége a hatmilliárdos állami támogatásra, nem az LG Magna-nak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 05. kedd 16:37
Jelentette ki Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese, valamint Révész Péter, a párt önkormányzati képviselője kedd délutáni miskolci sajtótájékoztatóján.
Fotók: Juhász Ákos

A zöldpárti politikusok a múlt vasárnap bejelentett, az LG Magna Miskolcon megvalósuló befektetésére utalva kifejtették: az közös vállalati üzem létrehozására nyújtott 6 milliárd forintos állami támogatás nagymértékű és fölösleges segítség az olyan multinacionális cégek esetében, amelyek világszerte nyereségesek a magyarok adóforintjai nélkül is.
 
- Ezen a beruházáson keresztül tökéletesen be lehet mutatni Magyarország végtelenül igazságtalan és egyoldalú gazdaságpolitikáját, ami egy lábra állítja Magyarország gazdaságát. Nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország agyontámogatja a multinacionális cégeket, miközben gyakorlatilag finanszírozás és támogatás nélkül a hagyja a kisvállalkozásokat – állapította meg Csárdi Antal.
 
Az LMP frakcióvezető-helyettese levezette, a helyi beruházás során munkavállalónként 30 millió forintnyi támogatást nyújt az állam. Hozzátette: ebből azt a következtetést kell levonni, hogy „Magyarország kormányának a kisvállalkozások nem érnek semmit, csak a multinacionális cégekkel tud támogató együttműködést kialakítani”. Ezt az arányt kellene megfordítani szerinte.

Az országos politikus úgy vélekedett, ezalatt a KKV-szektor vállalkozni akaró szereplői nem tudtak hozzájutni megfelelő vállalkozási keretükhöz. A kormányzat legutóbb – folytatta - vállalkozásként maximum 4 és fél millió forintot állapított meg számukra. Felidézte még: a magyar kormánytól 2016 óta 1.300 milliárd forint támogatást kaptak a multinacionális cégek hazánkban.

Az LMP miskolci önkormányzati képviselője rámutatott: a 6 milliárd forintot Miskolc egyebek mellett közösségi közlekedésére és kulturális életére is el tudná költeni, illetve olyan értéknövelő beruházásokat tudna létrehozni, amik nem csupán 200 munkahelyet tudnának ezzel teremteni. Révész Péter rámutatott végezetül arra is, hogy a multinacionális cégeknek kedvező adókörnyezet sem segíti, hogy az önkormányzatok és a KKV-k megerősödhessenek.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!