Ugrás a tartalomra

Lopás helyett emberölés – brutális támadás Borsodban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 23. kedd 10:13
Emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatalkorú ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat. A fiú lopni indult a 83 éves idős asszonyhoz, de egy fadarabbal halálra verte.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott tavaly januárban lakóhelyén, egy borsodi településen három kiskorú fiútestvérével átment a 83 éves időskorú nő házához, ahol korábban kisegítő munkákat végzett. Most viszont azt tervezte, hogy készpénzt, értéktárgyakat fog eltulajdonítani.

Az udvaron tartózkodott a szomszédos házban lakó kiskorú fiú, aki fát vágott, a vádlott közölte vele, hogy „meg akarja lopni a nénit”, és ha ezt senkinek nem mondja el, tízezer forintot kap tőle.

A vádlott a ház bejárati ajtajában találkozott a sértett nővel, összevesztek, egymást arcon köpték, majd a vádlott a nő botját felemelte, és megfenyegette, hogy véresre veri, mire a sértett seprűt fogott, és ráemelte a vádlottra. A tettlegesség ekkor elmaradt, mert a vádlott arra kérte a nőt, hogy adja neki az arany fülbevalóját, aki ezt viszont elutasította. Erre a vádlott bement a lakásba, pénzt keresett, majd a sértettet belökte a hűtőszekrény és a gáztűzhely közé, aki megpróbált felállni, de a vádlott egy fél méteres fadarabbal testszerte megütötte, végül kézzel is ütlegelte.

Az eszméletlen sértettől elvette a fülbevalóját és a mobiltelefonját. A házba bekiabált az udvaron tartózkodó kiskorú fiú, akinek a vádlott megelőzően pénzt ajánlott, most viszont azzal fenyegette meg, ha bárkinek elmondja a látottakat, véresre veri.

A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott, az életét az azonnali orvosi segítség is csak eshetőlegesen menthette volna meg.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – írja keddi közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!