Ugrás a tartalomra

A lyukóiak oltását segítette a Máltai Szeretetszolgálat

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. december 20. hétfő 14:06
A hétfői akció során az első és az ismétlő oltást is sokan kérték.

Fotó: Mocsári László

A Lyukóvölgyben és a környékén élők számára szervezett oltási akciót hétfőre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Lyukói Közösségi Házban. Az akció célja az volt, hogy azok számára is biztosítsák a védettséget a koronavírus különböző variánsai ellen, akik nehézkesen, vagy egyáltalán nem tudnának eljutni a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban található oltóközpontba.

Az oltási akció iránt nagy volt az érdeklődés, ott jártunkkor egymásnak adták a kilincset a vakcinát igénylők. Egyikük volt Galamb Lajos, aki feleségével együtt érkezett a közösségi házba. Mint portálunknak elmondta, ők most az első oltásukat kapták meg.

- A vírustól igazán nem félünk, meg úgy gondolom, hogy tavasszal mi át is estünk rajta enyhe tünetekkel. Megmondom őszintén azért jöttünk, mert a feleségem oltás nélkül nem dolgozhatna, illetve tartunk attól, hogy az oltatlanok nem mehetnek majd például moziba, vagy étterembe – mondta.

Fotó: Mocsári László

A városrészben májusban járt a Magyar Honvédség oltóbusza, akkor több mint százan kapták meg az egydózisú Janssen vakcinát. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tapasztalatai szerint most közülük sokan érkeztek ismétlőoltásra, de szép számmal voltak azok is, akik még legelőször vették rá magukat arra, hogy kérjék a koronavírus elleni vakcinát. Most is Janssennel oltottak, hiszen egydózisú vakcina lévén ez első és ismétlőoltásnak is tökéletes.

- Az oltás mindenhol nagyon fontos, de az ilyen oltási akcióknak azért van nagy jelentősége, mert az egészség, a biztonság lehetőségét azoknak is biztosítani kell, akik nem tudják megoldani az oltópontokra való eljutást. Most azt tapasztaljuk, hogy a negyedik hullám kezdetével az emberek többsége ismét nyitottabb lett a vakcinákkal kapcsolatban, többen kérik azt saját és szeretteik biztonsága érdekében – mondta el Nagy Ferenc, a szervezet egészségügyi területért felelős szakmai vezetője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!