Ugrás a tartalomra

Magyar–francia szakos tanár lett a könyvtár önkéntese

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 18. hétfő 14:30
A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár munkatársainak javaslatára ebben az évben P. Kováts Éva, magyar–francia szakos tanár, a francia klub vezetője érdemelte ki A Könyvtár Önkéntese Díjat.
Fotó: II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A könyvtárban működő önkéntes program részeként jelenleg heten dolgoznak szerződéssel ebben a formában. A hosszú ideig magas színvonalú munkát végző önkéntesek díjazására alapította ebben az évben a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár A Könyvtár Önkéntese Díjat. 

Az elismerést az önkéntesek nemzetközi világnapjához kapcsolódóan, december 5-én adták át. Idén P. Kováts Éva érdemelte ki az elismerést, aki már több évtizede kapcsolatban van a könyvtárral, ahol a különböző rendezvényeken népszerűsíti a francia kultúrát. Már négy éve önkéntesként segíti a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár munkáját is, többek között azzal, hogy elvállalta a francia klub vezetését.

Emellett szakmai segítséget nyújt az intézménynek a francia nyelvű állomány fejlesztésével kapcsolatban, valamint szerepet vállal a francia nyelvű előadások szinkrontolmácsolásában. Ötleteivel, kapcsolataival segíti, színesíti a könyvtári rendezvényeket. Szoros kapcsolatot ápol az intézményben működő többi nyelvi klubbal is, bekapcsolódik azok foglalkozásaiba és szorgalmazza a közös programok létrejöttét. Több évtizedes nyelvtanári pályáján megszerzett szakmai, módszertani tudását megosztja a többi nyelvi klub vezetőjével. 

P. Kovács Éva magas színvonalú önkéntes munkája eredményeként vehette át A Könyvtár Önkéntese Díjat - írta közleményében a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!