Ugrás a tartalomra

Már az áprilisi választásra gyakoroltak

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 22. kedd 19:56
Gyakorlati oktatást tartottak kedden azoknak a jegyzőkönyvvezetőknek, akik április 3-án a 129 miskolci szavazókörben dolgoznak majd – ez is része a 2022-es országgyűlési választásokra való felkészülésnek.
Fotók: Mocsári László

A városházán megtartott, immár második körös felkészítésen konkrét példákon keresztül mások mellett a szavazólapok feldolgozását, a jegyzőkönyvek kitöltését, és az esetlegesen felmerülő problémák megoldását gyakorolták a résztvevők.

Ignácz Dávid jegyző, a helyi Választási Iroda vezetője kiemelte, a lehető legjobban igyekeznek felkészíteni a feladatra a munkatársakat. Röviden, tömören összefoglalták azokat a tudnivalókat, ami esetleg kimaradt a korábbi képzésen. A jegyzőkönyvvezetőket arra a munkára készítik fel, amit majd április 3-án a 129 miskolci szavazókörben kell teljesíteniük.

Hegedűs-Fenyvesi Barbara is részt vett a képzésben, a Miskolc Ma stábjának elárulta, véleménye szerint mindenkiben van egy kis izgalom egy ilyen fontos esemény előtt, de megfelelő gyakorlatot kaptak, így felkészülten várják a választást.

A mostani már a második, immár gyakorlati oktatás volt, amelyen konkrét példákon keresztül a szavazólapok feldolgozását, a jegyzőkönyvek kitöltését, illetve az esetlegesen felmerülő problémás helyzetek megoldását gyakorolhatták a résztvevők.

Tóthné Pail Erzsébet jogi ügyintéző rámutatott, minden választáson mások a jegyzőkönyvminták, amiket még a rutinos jegyzőkönyvvezetőknek is át kell nézni. Az újfajta rovatok mellett most a népszavazás feladataira is fel kell készülni - ahogyan minden más eshetőségre is annak érdekében, hogy az április 3-ai választás zökkenőmentes legyen itt, Miskolcon.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!